Καταγγέλθηκαν τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Χρωστούν 13 εκατ. και δεν πληρώνουν από το 2011 - OlaDeka

Καταγγέλθηκαν τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Χρωστούν 13 εκατ. και δεν πληρώνουν από το 2011

Κακοπληρωτές και στην Eurobank είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας.
Συγκεκριμένα

-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οφείλουν 13 εκατ. μαζί με τους τόκους υπερημερίας

-το ΠΑΣΟΚ έχει οφειλή 5,2 εκατ. και δεν πληρώνει από το 2011.

-η ΝΔ έχει οφειλή 3,3 εκατ. και δεν πληρώνει από το 2011, αλλά θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση για αποπληρωμή…

-το ΠΑΣΟΚ για να παίρνει δάνεια εκχώρησε πολλαπλώς (στην ΑΤΕ και στη Eurobank) την κρατική επιχορήγηση του 2011, επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντ. Μπαλωμενάκης. “Δεν είναι κάτι απίθανο στην τραπεζική πρακτική”, ισχυρίσθηκε ο Φ. Καραβίας.

-το 2010 χορηγήθηκε στο ΠΑΣΟΚ δάνειο με απλή υποσχετική επιστολή, αποκάλυψε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας. “Όντως το ΠΑΣΟΚ δανειοδοτήθηκε με υποσχετική επιστολή”, παραδέχθηκε ο Φ. Καραβίας, ο οποίος υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις νομικές υπηρεσίες η δανειοδότηση με εγγυητική επιστολή “είναι νομικά ισχυρή και σύμφωνη με τις διαδικασίες της τράπεζας”. “Το δάνειο δόθηκε για πρώτη φορά το 2008 και αποπληρώθηκε το 2009. Στη συνέχεια δόθηκε δεύτερο δάνειο το 2009, ύστερα από δυο-τρεις μήνες και αποπληρώθηκε ξανά για δεύτερη φορά τον έβδομο του 2010. Και για τρίτη φορά δόθηκε δάνειο του 2010, το οποίο σήμερα δεν εξυπηρετείται και έχει καταγγελθεί”, είπε ο Φ. Καραβίας.

“Έχουμε στείλει επιστολές όχλησης, εξώδικες επιστολές, έχουμε κάνει έλεγχο σε υποθηκοφυλακεία και έχουμε καταγγείλει το δάνειο”, είπε ο Φ. Καραβίας.

Για την ΝΔ η Eurobank

-Μάιος 2012: έστειλε επιστολή οχλήσεως ζητώντας την καταβολή της δόσης.

-Απρίλιος 2012: διενεργήθηκε έλεγχος ακίνητης περιουσίας στα Υποθηκοφυλακεία Αθηνών, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Περιστερίου, Καλλιθέας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης και Πατρών. Χρεώθηκε η ΝΔ με αυξημένα επιτόκια.

-Ιούλιος 2012: απέστειλε εξώδικο.

-Ιανουάριος 2013: δεύτερο εξώδικο.

-Σεπτέμβριος 2013: τρίτο εξώδικο.

-Μάρτιος 2014: το δάνειο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Ειδικών Χειρισμών και στη συνέχεια στη Γενική Διεύθυνση Επισφαλών Πελατών.

-Ιούλιο 2014: έγινε εξώδικη καταγγελία του δανείου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria