Καστοριά: Αφήνουν έξω από τις πόρτες των σπιτιών αυτό το...δώρο - OlaDeka

Καστοριά: Αφήνουν έξω από τις πόρτες των σπιτιών αυτό το…δώρο

Τι λέει η Ιερά Σύνοδος

Σύμφωνα με αναγνώστες και αναγνώστριες του oladeka.com από σήμερα, Σάββατο, το πρωί ένα  φορτηγάκι περνά από εκατοντάδες σπίτια στην πόλη της Καστοριάς, αλλά και μέσα σε χωριά της περιοχής, με τους επιβαίνοντες να αφήνουν σε κάθε πόρτα και ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, σε μια σακουλίτσα!

Επίσης υπάρχουν έντυπα για διάφορα βιβλία, ενώ δίνεται έμφαση στο ότι δεν πρόκειται για Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας » λάβαμε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε όπως ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν.

Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 – 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστορίας, Κοζάνης και Πιερίας. Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβί-βαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη»

Προφανώς, λοιπόν, πρόκειται για τη συγκεκριμένη κίνηση, η οποία έχει ήδη προκαλέσει απορίες και συζητήσεις στην περιοχή μας.

OJ2016-Front-Page
Διαφημιστική αφίσα του “operationjoshua”

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου που θα διαβαστεί αύριο στις εκκλησίες:

 

Προτεσταντικής κινήσεως “ιεραποστολικών” δραστηριοτήτων συνέχεια

(1/7/2016).

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε όπως ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν.

 

Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 – 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστορίας, Κοζάνης και Πιερίας. Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κηρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria