«Η κοινωνική ζωή στα βλαχοχώρια της Μακεδονίας» - OlaDeka

«Η κοινωνική ζωή στα βλαχοχώρια της Μακεδονίας»

Έκθεση φωτογραφίας στη Βασιλίτσα

ekthesi-vasilitsa-vlachoi

«Η κοινωνική ζωή στα βλαχοχώρια της Μακεδονίας στα 1900». Έκθεση φωτογραφίας στη Βασιλίτσα.

Στη Βασιλίτσα, που αποτελεί  σημείο αναφοράς για όλα τα βλαχοχώρια της  Β.  Πίνδου, παρουσιάζεται  έκθεση φωτογραφίας του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με θέμα «Η κοινωνική ζωή στα βλαχοχώρια της Μακεδονίας».

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της έκθεσης, όπως τις αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στα 1900 στα διάφορα βλαχοχώρια της Μακεδονίας μεταξύ των οποίων Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλα, Περιβόλι,  καταδεικνύει με τον πλέον παραστατικό τρόπο, τις κοινωνικές και οικονομικές διαστρωματώσεις των Βλάχων. Των αστών και  των αστικοποιημένων εμποροβιοτεχνών, που υπήρξαν φορείς προόδου και κοινωνικών και πολιτισμικών αλλαγών, καθώς και των ημινομάδων κτηνοτρόφων

Η έκθεση  προβάλλει αυτό  το ιδιαίτερο κομμάτι του βλαχόφωνου ελληνισμού, το οποίο διακρίθηκε για την τεράστια συμβολή και συνεισφορά του στην Ιστορία και στον Πολιτισμό της χώρας και το οποίο πρωταγωνίστησε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο Ελληνισμός στις αρχές του 20ου αιώνα.

Πρωταγωνιστές της έκθεσης οι άγνωστοι και επώνυμοι, τα πρόσωπα των οποίων απεικονίζονται στις φωτογραφίες και μιλουν μέσα από αυτές.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 23 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου, στο χώρο του chalet Distrato (ξύλινο) στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Την έκθεση επιμελήθηκε και παραχώρησε στο Ύδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ο Α. Κουκούδης,

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ώρες επισκέψεων από 11:00 π.μ. – 14:00 και από 17:00- 21:00.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στο Μέτσοβο και Νυμφαίο.

Η δ/νση

Chalet Distrato

Στοιχεία επικοινωνίας. 6979689529

www.chaletdistrato.com

ekthesi-foto-vlachoi

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria