Ευάγγελος Γρατσίας: Η άποψη μου για τα φανάρια - OlaDeka

Ευάγγελος Γρατσίας: Η άποψη μου για τα φανάρια

O ΕΠΙ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟ OLADEKA.COM

Αγαπητοί φίλοι.Όσοι θέλουν να εκφέρουν άποψη για τα δημόσια πράγματα κατά την γνώμη μου πρέπει να το κάνουν επώνυμα για να έχει και την ανάλογη βαρύτητα η άποψη τους. Ειδάλλως μπορεί να γίνετε για πλάκα, για προβοκάτσια η να κρύβει διάφορες σκοπιμότητες η και δειλία.

Είμαι επαγγελματίας οδηγός 37 χρόνια και ως εκ τούτου νομίζω ότι έχω αρκετή εμπειρία για να πω την άποψη μου για τους οδικούς κόμβους γενικά.

Ο ασφαλέστερος κόμβος είναι ο ανισόπεδος, ο οποίος όμως προϋποθέτει χρήμα και χώρο, που για την περίπτωση μας είναι απαγορευτικά.

Ο δεύτερος ασφαλέστερος και πρακτικότερος είναι ο κυκλικός, για τους εξής λόγους. Πρώτον γιατί εξασφαλίζει συνεχή ροή κίνησης από και προς όλες τις διευθύνσεις.

Δεύτερον διότι οι ταχύτητες προσέγγισης άλλα και διέλευσης του κυκλικού κόμβου είναι αναγκαστικά μικρές και ως εκ τούτου σε περίπτωση ατυχήματος λόγω των χαμηλών ταχυτήτων οι ζημίες είναι μικρές οι τυχόν τραυματισμοί ελαφρείς.

Τρίτον το κόστος κατασκευής του πολύ χαμηλό (και ίσως γιαυτό να μην προτιμούνται) λέω εγώ, και ο χρόνος κατασκευής του σύντομος.

Επιπλέον στο εσωτερικό του κύκλου μπορεί να εμπλουτισθεί με πράσινο λουλούδια κτλ.

Τελειώνοντας συμπερασματικά από την πολυετή εμπειρία μου, από ολη την Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, ποτέ δεν συνάντησα δυσκολία η καθυστέρηση η σοβαρό ατύχημα σε κυκλικό κόμβο,σε αντίθεση με τα φανάρια που συνάντησα άπειρες φορές.

Τέλος θέλω να συγχαρώ δημόσια τον διοικητή της τροχαίας Καστοριάς για την άποψη του και διότι την εξέφρασε δημόσια όπως αρμόζει στους υπεύθυνους δημόσιους λειτουργούς.

Ευάγγελος Γρατσίας 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria