Επιστολή Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς σχετικά με την παράταση των φορολογικών δηλώσεων - OlaDeka

Επιστολή Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς σχετικά με την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Προς Π.Ο.Φ.Ε.Ε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Προς
Π.Ο.Φ.Ε.Ε
κ. Καμπάνη Βασίλειο, Πρόεδρο Δ.Σ
Κοιν.: Μέλη Δ.Σ., όλες τις Ενώσεις.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 13 Ιουλίου 2016
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
Θέμα: Δηλώσεις Φορολογίας εισοδήματος 2015
Κύριε Πρόεδρε,
Είναι βέβαιο, ότι για μία ακόμη φορά (όπως πάντοτε) ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις της Διοίκησης. Όμως η αγωνία, για τη τελευταία μέρα, του χωρίς να ισχύουν όλοι οι κανόνες του΄΄Μαραθωνίου΄΄ , στους κύκλους των Φοροτεχνικών/Λογιστών, βρίσκεται στη κορύφωση του.
Μέχρι την Παρασκευή θα υπολείπεται ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό προς υποβολή δηλώσεων. Όχι φυσικά με ευθύνη των Λογιστών.
Επειδή η επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των Φ.Δ., (τόσο για Φυσικά όσο και Νομικά πρόσωπα) εκτός των άλλων αιτιάσεων όπως έχουν αναπτυχθεί από πολλούς συναδέλφους, δεν προκαλεί επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό και δεν διαφοροποιεί την καταβολή των δόσεων.
Επειδή η μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας την 25 Ιουλίου θα διευκόλυνε και θα αποφόρτιζε την αγωνία των προστίμων στους συναδέλφους, οι οποίοι τους τελευταίους δύο μήνες αγωνίζονται και για την εφαρμογή των αλλαγών του Υπουργείου Οικονομικών.
Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε προς την Γ.Γ., ώστε να δοθεί (έγκαιρα) ο αναγκαίος χρόνος στον κλάδο μας, να ολοκληρώσει την επίπονη αποστολή των φόρων.
Οι Καστοριανοί Λ/Φ αιτούμαστε τα παραπάνω ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύσει τον κλάδο μας και την εργασία που προσφέρει, από άσκοπα και δυσβάσταχτα πρόστιμα.
Επίσης προτείνουμε οι τροποποιητικές δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι 31/12 να μην υποβάλλονται σε πρόστιμο (κατά τα πρότυπα του ΦΠΑ), αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να αποφεύγονται δυσανάλογα πρόστιμα για μικρές αστοχίες ή λάθη για τα οποία η Διοίκηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών ή η ίδια αποφεύγει.
Με εκτίμηση
Πρόεδρος
Βασιλειος Τζουμακης
Αντιπρόεδρος
Δημητριος Κωτσιας
Μέλη
Κικη Παπακωνσταντινου
Ιασων Ιασωνιδης
Ανδρεας Αντωνιου
Γ. Γραμματέας
Κωνσταντινος Παπαβασιλειου
Ταμίας
Στεργιος Στεργιοπουλος

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria