Για τον απολογισμό της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων - OlaDeka

Για τον απολογισμό της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων

Της Βιβής Φαρσαλιώτου – Ιατρού

Πραγματικά εντύπωση μου προκαλεί ο ο απολογισμός της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Καστοριάς ! Οχι όμως θετική.
Σαφώς και δεν μου είναι εύκολο να κρίνω όλα τα <επιτεύγματα> που αναφέρει , φωτογραφικά και με τις αντίστοιχες λεζάντες, ΜΠΟΡΩ όμως, να κρίνω, όσα από πολύ κοντά παρακολούθησα κι εγώ και χίλιοι άλλοι συμπολίτες μου, όπως π.χ. τις «….Αποκαταστάσεις οδοστρώµατος και συντήρηση γύρου λίµνης» (όπου γέλασε -και μπορεί μ’ αυτήν την ανακοίνωση και να συνεχίσει να γελάει- ο κάθε πικραμένος).

Untitled-1Εκείνο όμως, που μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι, είναι το θέμα του χώρου υποδοχής της Σπηλιάς. Ο τίτλος που συνοδέυει την φωτογραφία είναι:» Παράδοση χώρου υποδοχής Σπηλιά ∆ράκου, συνεχιζόµενο προηγούµενης ∆ηµοτικής Αρχής» και πραγματικά, όσο και να προσπαθώ, δεν ξέρω, πού να κατατάξω τον συντάκτη ή τους συντάκτες του <απολογισμού>, σε κάτι λιγότερο από μη γνώστες της ελληνικής γλώσσας ή σε γλώσσα λανθάνουσα …… ή…. ή…. ή. , Σε ποιον, κύριοι ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ τον χώρο; Γιατί , εμείς νομίζαμε ότι τον ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ από το Συνεργείο εκτέλεσης του έργου. Μια <απλή> διαφορά, υπάρχει στις έννοιες των λέξεων! Εκτός, αν, πραγματικά, τον παραδώσατε κάπου (πράγμα, που, Μα την Αλήθεια, μέρες τώρα στροβιλίζει στη σκέψη μου), και τελικά ΔΕΝ είναι ο Δήμος Καστοριάς υπεύθυνος για την εγκατάλειψη ενός έργου που στοίχισε 370.000 ευρώ στην Ευρώπη (που μας …. και μας δέρνει χρόνια και για χρόνια ακόμη) και στον Ελληνικό Λαό που ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια. Το ότι, ΚΑΝΕΙΣ σας δεν είχε την ευθιξία να απαντήσει στην Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και στα τοπικά διαδικτυακά ειδησεογραφικά μέσα τα οποία αναδημοσίευσαν την ερώτησή μου στις αρχές του χρόνου, δεν το ξεχνάει κανένας συμπολίτης μας.Και για να μην ψάχνετε το δημοσίευμα, σας το ξαναφέρνω:

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ | 18/2/16 | Αριθμός Φύλλου: 3406

Ο χώρος υποδοχής στη Σπηλιά του Δράκου φωνάζει :
ΓΙΑΤΙ;;;;;;
Η πινακίδα το λέει καθαρά:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εργο: ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΔΡΑΚΟΥ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013
Φορέας Υλοποίησης : Δήμος Καστοριάς
Προϋπολογισμός : 370.000 ευρώ
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Απλά και κατανοητά. Για τον καθένα. Και για τους Φορείς και τους Υπεύθυνους και για εμάς, τους απλούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ελλάδας, της Περιφέρεις Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Καστοριάς.
Εμείς λοιπόν, οι απλοί πολίτες, δεν μπορούμε , με το χέρι στην καρδιά, να βεβαιώσουμε πόσο ακριβώς κόστισε τούτο το …μεγαλόπνοο έργο, μιας και δεν πληρώσαμε cash απ’ την τσέπη μας ούτε ένα ευρώ, αφού δεν μας ζητήθηκε….
Τούτη τη στιγμή, δεν θα σταθούμε σε καμία μικρόπνοη ή μεγαλόκαρδη σκέψη του τι άρεσε και του τι δεν άρεσε στον καθένα μας , τι έπρεπε να πειραχτεί στη Φύση και τι όχι….. Το δεχόμαστε ως καλώς εγένετο και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε.
Θα πούμε μόνο τις διαπιστώσεις, ότι :
Εχει πολύ περισσότερο από ένα χρόνο (κοντεύουν δύο χρόνια) που τελείωσαν οι εργασίες της ανέγερσης του νέου χώρου υποδοχής της Σπηλιάς του Δράκου και οι παρεμβάσεις ενοποίησης και ανακατασκευής του παλιού κτίσματος.
Μερικούς μήνες πριν , επιχειρήθηκε μια ακόμη <ανακατασκευή> του προαύλιου χώρου του, δεν γνωρίζουμε αν έχει φτάσει στην ολοκλήρωσή του, αλλά και δεν μας πολυενδιαφέρει αυτό….. Φανταζόμαστε, ότι, αν συνεχιστεί η αχρηστία, σε λίγο θα χρειαστούν κι άλλα πράγματα …. ανακατασκευή….!
Εχει περάσει πολύς περισσότερος από ένας χρόνος (κοντεύουν δύο) που το οίκημα στέκει μ’ ανοιχτά (σ’ ανάκλιση) τα παράθυρά του στο έρμαιο των καιρών και των νυχτερίδων.
Ο χώρος έχει διαρρηχτεί ήδη μία φορά.
Εχουν περάσει χιλιάδες επισκέπτες της Σπηλιάς οι οποίοι δυνητικά θα ήταν οι επισκέπτες και οι πελάτες του Χώρου Υποδοχής, και δεκάδες χιλιάδες έκαναν τον Γύρο της Λίμνης, οι οποίοι –δυνητικά και πάλι- θα μπορούσαν να έχουν ευχαριστηθεί ένα <καφέ> απέναντι απ’ το ηλιοβασίλεμα, τη δροσιά ή τη ζέστη στο ομορφότερο στολίδι της μικρής μας Πόλης.
Αν προσθέσουμε τις φθορές στο ακατοίκητο κι ά- χρηστο (εφόσον δεν χρησιμοποιείται) κτίσμα, οι οποίες φυσιολογικά ήδη έχουν αρχίσει, τα διαφυγόντα κέρδη από την μη εκμετάλλευσή του και τα διαφυγόντα οφέλη της Σπηλιάς (εφόσον η ανέγερση ενός τόσο ακριβού έργου είχε κριθεί αναγκαία και απαραίτητη) , έχει αναρωτηθεί και υπολογίσει κανείς σας, πόσο τελικά μας στοιχίζουν αυτά τα 370.000 ευρώ ;;;;;;;
Και, ευθύτατα θα ρωτήσουμε τους Αρμοδίους : Γιατί ;
Βιβή Φαρσαλιώτου + Ιατρού

Και το γεγονός ότι, κι ενώ κλείσανε πια τα 2 χρόνια που το έργο τελείωσε, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ για να αξιοποιήσετε και να προστατεύσετε τούτο το έργο, κανένας Απολογισμός δεν σας ξεπλένει.
ΥΓ. Κρίνοντας από τα 2 μόνο αυτά <έργα> σας , δυστυχώς, μου είναι πολύ εύκολο, να πω, ότι, κάπως έτσι έχουν <εκτελεστεί> και τα άλλα σπουδαία που καταφέρατε.

Με μεγάλη θλίψη,
Βιβή.
(ένας απλός πολίτης, δηλαδή)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria