Βιασμούς με γκλομπ και άλλα φρικτά βασανιστήρια καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία για την Τουρκία - OlaDeka

Βιασμούς με γκλομπ και άλλα φρικτά βασανιστήρια καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία για την Τουρκία

ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Η Διεθνής Αμνηστία έχει στοιχεία, όπως ανακοίνωσε, ότι όσοι έχουν συλληφθεί μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία έχουν υποστεί φρικτά βασανιστήρια και, μεταξύ αυτών, βιασμούς με γκλόμπ.

Η οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και τα εξής όσον αφορά στα κέντρα κράτησης:

«Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική αστυνομία στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κρατεί ανθρώπους σε επώδυνες στάσεις για χρονικές περιόδους που μπορεί να φτάσουν και στις 48 ώρες, τους στερεί την τροφή και το νερό, σε ασθενείς στερεί φάρμακα, οι δεσμοφύλακες τους βρίζουν και τους απειλούν, τους δέρνουν, τους βασανιζουν και τους βιάζουν»

Ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη, Τζον Νταλχουιζεν είπε σε συνέντευξη τύπου ότι «οι  πληροφορίες για ξυλοδαρμούς και βιασμούς κατά την κράτηση είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, ιδιαίτερα δεδομένου του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων. Επισης πολλοί δεν έχουν ούτε καν πρόσβαση σε δικηγόρο ούτε τους επιτρέπεται να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, όμως ούτε καν έχουν ενημερωθεί έστω οι ίδιοι για τις κατηγορίες που τους αφορούν»

Δύο δικηγόροι της  Άγκυρας έχουν καταγγείλει στην Διεθνή Αμνηστία ότι αξιωματικοί του στρατού έχουν «βιαστεί με γκλομπς» από την αστυνομία.

Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων να επισκεφθεί επειγόντως την Τουρκία για να εποπτεύσει τις συνθήκες κράτησης.

Σύμφωνα με επισημα στοιχεία είχαν συλληφθεί  περισσότερα από 13.000 άτομα μετά τα γεγονότα της 15ης και 16ης Ιουλίου και αν αληθεύουν οι πρόσφατες δηλώσεις εξακολουθουν να κρατούνται «μόνον»  5.800, από τους οποίους στρτιωτικοί είναι μόνον τοι 3.830 -δεν ξέρουμε την ιδιότητα των άλλων 2.000 κρατουμένων, αν είναι βέβαια μόνον 2.000.

Επίσης ως προδότες στρατιωτικούς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και τα φανταράκια, δηλαδή 3.700 άνδρες που ήταν απλοί στρατιώτες (περιλαμβάνονται στους 5.800)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria