ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ - OlaDeka

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Καστοριά. Στα πλαίσια της επίσκεψης, είχαμε μια συνάντηση με φίλους και μέλη, καθώς και τον πολιτευτή της ΕΚ Ν. Καστοριάς Θωμά Τσαδήλα στην παραλία της λίμνης της πόλης της Καστοριάς, για καφέ. Πολίτες, που είχαν πληροφορηθεί την άφιξη του Προέδρου από δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο, ήρθαν, έδωσαν τα συγχαρητήρια τους και γνώρισαν τον πρόεδρο από κοντά. Εκωφαντική ήταν η σιωπή από τον εθνικό τύπο, καθώς η επίσκεψη του Προέδρου και η προγραμματισμένη ομιλία του στην Κοζάνη την Δευτέρα 4 Ιουλίου, δεν αναφέρθηκε πουθενά.

Στην Καστοριά είχαμε μια ευκαιρία να γνωρίσει ο Πρόεδρος από κοντά τα προβλήματα του Νομού. Εδώ ξεχωρίζει η μείωση του τουρισμού από πρώην ανατολικές χώρες η οποία έχει συμπαρασύρει προς τα κάτω τις πωλήσεις γούνας, την κύρια βιομηχανία της περιοχής. Οι νέοι της περιοχής δεν έβλεπαν σοβαρές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στον τόπο τους. Οι μικρομεσαίοι ήταν γονατισμένοι από τους φόρους και τις εισφορές. Ακόμη και όταν υπήρχε στήριξη από την κυβέρνηση, όπως με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, η γραφειοκρατία ήταν τόσο μεγάλη που δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί μια μικρή επιχείρηση. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ανησυχούσαν για τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις τους. Ωστόσο, ήταν κοινά αποδεκτό ότι η σωστή κατεύθυνση για να λύσουμε τα προβλήματα μας είναι οι προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.


Στον Πρόεδρο έκανε εντύπωση η Καστοριά και ο φυσικός πλούτος της περιοχής, που έως σήμερα είναι σχεδόν αναξιοποίητος. Η ΕΚ δεν θα αφήσει καμία περιφέρεια της Ελλάδας μας στην τύχη της.

Στέφανος Κουζώφ

13615182_10206935797933011_4752980968712185735_n LEV1 LEV2 LEV3 LEV4

 

leventis

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria