Voucher 29 ως 64 ετών - Κατάρτιση και επανατοποθέτηση ανέργων ηλικίας 29 – 64 ετών στην αγορά εργασίας - OlaDeka

Voucher 29 ως 64 ετών – Κατάρτιση και επανατοποθέτηση ανέργων ηλικίας 29 – 64 ετών στην αγορά εργασίας

Σε αναμονή του νέου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας για 16.000 ωφελούμενους (29 ως 64 ετών, ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ 1952 -1987) ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου. 

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα αφορά σε 10 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, ενέργεια, Τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών, logistics κ.α και σε 43 ειδικότητες και όχι σε 3 που προβλεπόταν αρχικώς.

Με το νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής.

Θα δημιουργηθούν οδηγοί κατάρτισης που θα πρέπει να ακολουθούν οι πάροχοι κατάρτισης. Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την επιλογή από τους ανέργους του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν με βάση το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, την πιθανή εργασιακή εμπειρία τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και εν γένει τα ενδιαφέροντά τους. Η επαγγελματική συμβουλευτική θα δίδεται με τη μορφή εξατομικευμένης παρέμβασης, αλλά και ομαδικής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 6 συνεδρίες, εκ των οποίων, 2 από αυτές θα παρέχονται σε ομαδική βάση και σε ωφελούμενους με κοινά επαγγελματικά χαρακτηριστικά ή κοινούς επαγγελματικούς στόχους.

Λεπτομέρειες προγράμματος:

29-64 ΕΤΩΝ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ –ΣΥΝΤΟΜΑ)

ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 29-64 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

  • 130 ώρες θεωρητική κατάρτιση
  • 6 μήνες απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
  • πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων
  • εγγυημένη απασχόληση στα πλαίσια του προγράμματος
  • Επιδότηση 5.400€ για τον άνεργο μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria