Το LinkedIn δείχνει τον δρόμο! - OlaDeka

Το LinkedIn δείχνει τον δρόμο!

Η Microsoft εξαγοράζει το LinkedIn αντί 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η 5η Φεβρουαρίου του 2016 θα μείνει αξέχαστη στους μετόχους της LinkedIn. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου της εταιρίας, οι μετοχές της υποχώρησαν τόσο πολύ, ώστε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά της ώρας βρέθηκαν να χάνουν την μισή τους αξία !

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη γιατί δεν αφορούσε μόνο στα χρήματα. Η LinkedIn ήταν ένα σύμβολο, ένα όνειρο, ένα πρότυπο, για κάθε επιχειρηματική προσπάθεια πάνω στην νέα τεχνολογία.

Το «φιλί» της ζωής

Τα παραμύθια έχουν πάντα καλό τέλος. Μπορεί να μην συμβαίνει με την ίδια συχνότητα στην πραγματική ζωή, αλλά συμβαίνει. Σε όποιον επιμένει. Όλοι πέφτουν στην ζωή. Ωστόσο ξεχωρίζει αυτός που θα ξανασηκωθεί.

Όποιος άντεξε λοιπόν την απογοήτευση και δεν τα παράτησε, χθες γνώρισε την δικαίωση. Η «βασίλισσα»Microsoft «φίλησε» τον «βάτραχο» LinkedIn και τον μεταμόρφωσε σε «πριγκιπόπουλο».

Και τι φιλί! Αξίας 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, εκτινάσσοντας την μετοχή εκεί που ήταν τον Φεβρουάριο. Αρκούσαν μόλις λίγα λεπτά και πάλι, από την ανακοίνωση της απόφασης εξαγοράς

Εκκολαπτόμενοι πρίγκιπες με την μορφή βατράχου (Startups) υπάρχουν πολλοί. Λίγοι όμως επιλέγονται. Ακόμα και αν οι ισχυροί με τα «χοντρά» πορτοφόλια δεχτούν ένα επιχειρηματικό πλάνο, συνήθως προσφέρουν λίγα χρήματα, έναντι μεγάλου ποσοστού μετοχών. Το «ανέμισμα» του μπλοκ των επιταγών, τους δίνει μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη.

Παρόλα αυτά, ακόμα και αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις μεγάλες υποχωρήσεις προκειμένου να δόσεις μια ευκαιρία στο όνειρο σου, έχεις μικρές πιθανότητας επιτυχίας. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Γιατί ενδιαφέρθηκε η Microsoft

Στον κόσμο των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, πρέπει να κοιτάμε πάντα το αύριο. Όσοι είναι στον χώρο της ψηφιακής διασύνδεσης, γνωρίζουν πως μέσα σε μια δεκαετία, ο πληθυσμός του εικονικού κόσμου θα ξεπεράσει σε αριθμό τον πληθυσμό της γης, δημιουργώντας ενεργές κοινότητες αλληλένδετων ενδιαφερόντων.

Η Microsoft εξετάζει τρεις προϋποθέσεις κατά την εξέταση πιθανών εξαγορών:
– Να τους βοηθήσει στην επέκταση τους.
– Να τους βοηθήσει στην διαφοροποίηση τους.
– Να τους βοηθήσει να κάνουν πιο προσιτές στους χρήστες τις εφαρμογές τους.

Και στα τρία ερωτήματα, η περίπτωση της LinkedIn ανταποκρινόταν θετικά.

Οι άνθρωποι της Microsoft θεωρούν ότι έχουν το μέγεθος να κάνουν την εφαρμογή ακόμα δημοφιλέστερη. Παράλληλα θα βοηθηθεί η εξάπλωση των δικών τους εφαρμογών. Εδώ και καιρό επιδιώκουν να προωθήσουν την συνδεσιμότητα των πελατών τους, κάνοντας τα προϊόντα τους πιο «έξυπνα». Πλέον αποκτά την δυνατότητα να το επιτύχουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Παρά το ότι το LinkedIn θα παραμείνει αυτόνομο, θα εξοικονομηθούν από οικονομίες κλίμακας 150 εκατομμύρια σε ετήσια βάση. Κυρίως όμως θα δημιουργηθούν τρόποι άντλησης επιπλέον εσόδων, που χωρίς την Microsoft δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Αυτό είναι το ζητούμενο σε κάθε εξαγορά. Από τις συνέργειες που θα προκύψουν, να επωφεληθούν και οι δύο πλευρές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria