Σενάρια για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων - OlaDeka

Σενάρια για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ

Σενάρια για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν αρχίσει να διακινούνται τις τελευταίες ώρες, παρότι επίσημα το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις. 

 

Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου, δηλαδή σε 10 ημέρες, και μόλις οι μισοί φορολογούμενοι έχουν κάνει τη δήλωσή τους.

Έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δοθεί μικρή παράταση είτε επισήμως είτε ατύπως μέχρι τις 9 ή 10 Ιουλίου.

Αυτό που ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο είναι ότι δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου που είναι η 29η Ιουλίου.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν υποβληθεί περίπου 3.530.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, ενώ σε ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο που φαντάζει σχεδόν ουτοπικό  —και εφόσον δουλεύει σωστά και χωρίς προβλήματα το taxis— οι υποβολές μέχρι το τέλος του μήνα δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 5 με 5,5 εκατομμύρια δηλώσεις.

 Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις νομικών προσώπων τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, αφού μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 40.000 δηλώσεις από τις 230.000 περίπου που αναμένεται να υποβληθούν. Δηλαδή έχει υποβληθεί  περίπου το 17% του συνολικού αριθμού των δηλώσεων. Ένας λόγος που συμβάλει στον μικρό αριθμό υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων αποτελεί και η διάταξη που προβλέπει την πληρωμή της πρώτης δόσης το αργότερο μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την υποβολή της δήλωσης και γι΄ αυτό οι επιχειρήσεις φαίνεται να επιλέγουν την υποβολή της δήλωσης όσο το δυνατό πιο κοντά στην καταληκτική προθεσμία (σ.σ. 30.6).

 
Σενάρια για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Βέβαια, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να δημιουργηθεί μεγαλύτερος συνωστισμός στο Taxis, γεγονός που η Γ.Γ.Π.Σ. προσπαθεί να αντιμετωπίσει κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες και ενισχύοντας τα συστήματά της.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα, είναι η 15η Ιουλίου 2016.

 Ημερησία

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria