Ποιος είναι ο Ρώσος βουλευτής που ζητά να αποκατασταθεί η ονομασία Κωνσταντινούπολη - OlaDeka

Ποιος είναι ο Ρώσος βουλευτής που ζητά να αποκατασταθεί η ονομασία Κωνσταντινούπολη

Επίσημη πρόταση προς τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ να αποκατασταθεί η ονομασία «Κωνσταντινούπολη» σε όλους τους ρωσικούς χάρτες και στα σχολικά βιβλία της Ρωσίας, και να μην αποκαλείται πλέον Ιστανμπούλ, υπέβαλε ο βουλευτής της Αγίας Πετρούπολης και μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού «Ενωμένη Ρωσία», Βιτάλι Μιλόνοφ. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA-Novosti, ο Μιλόνοφ θυμίζει ότι η ιστορική ονομασία Κωνσταντινούπολη «χρησιμοποιούνταν πριν από την επανάσταση των Μπολσεβίκων», επισημαίνοντας ότι «πολλές ορθόδοξες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, διατηρούν αυτή την παράδοση».
Ο Βιτάλι Μιλόνοφ μιλά για την ανάγκη αποκατάστασης της ιστορικής δικαιοσύνης τονίζοντας ότι η επιστροφή στην ονομασία Κωνσταντινούπολη «θα δείξει συμβολικά ότι η χώρα και ο λαός μας θυμούνται την τραγική μοίρα του Βυζαντίου».

Η πρόταση-έκκληση του Μιλόνοφ πήρε μεγάλη δημοσιότητα στην Ελλάδα για προφανείς λόγους, αυτό όμως που δεν ερευνήθηκε είναι η ταυτότητα και τα γενικότερα πιστεύω του βουλευτή, ο οποίος έχει συνδεθεί με τον ρωσικό νόμο κατά της προπαγάνδας των ομοφυλοφίλων στους ανήλικους, και λόγω της στάσης ζωής του είναι κόκκινο πανί όχι μόνον για τους γκέι αλλά και για τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο γεννημένος το 1974 βουλευτής της Αγίας Πετρούπολης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τιμήθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν με μετάλλιο «για την υπηρεσία του στην πατρίδα», η στάση του όμως προκαλεί το λιγότερο προβληματισμό.

Στο παρελθόν έχει πει ότι θα ήθελε ο ίδιος να γίνει επικεφαλής μιας «πνευματικής Κωνσταντινούπολης», κυκλοφορεί συχνά με μπλουζάκια που φέρουν τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου και το σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος». Ισχυρίστηκε μάλιστα, όταν δέχτηκε επίθεση σχετικά, ότι «δεν είναι εξτρεμιστικό» το σύνθημα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, εναντίον του είχε κινηθεί το 2014 διαδικασία δίωξής του από τον γερουσιαστή Κονσταντίν Ντομπρίνιν (περιοχή Αρχανγκέλσκ) για εξτρεμιστική δράση και τρομοκρατική προπαγάνδα, η οποία πάντως δεν έφθασε στα δικαστήρια. Ο Μιλόνοφ έχει επίσης εμπλακεί, μεταξύ άλλων, σε εκστρατεία για την υποχρεωτική μεταφορά των αστέγων σε αγροτικές περιοχές και για την κατάργηση των παιδικών καλλιστείων.

Στη Ρωσία είναι γνωστή η εκστρατεία του για τη δημιουργία «αστυνομίας ηθών», που θα αντιμετωπίζει την πορνεία και την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα· οι ομοφυλόφιλοι και όσοι τους στηρίζουν είναι το αγαπημένο του θέμα. Στο παρελθόν μάλιστα επιχείρησε να κινήσει την άσκηση δίωξης κατά της Μαντόνας και της Λέιντι Γκάγκα για δημόσια ενθάρρυνση σε ομοφυλοφιλία κατά τη διάρκεια συναυλιών τους.

Ο Μιλόνοφ το Φεβρουάριο πήγε και στην Κύπρο, φιλοξενούμενος Κυπρορωσικού Συνδέσμου, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση του (ακροδεξιού) Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ).

Ο Βιτάλι Μιλόνοφ έχει ασχοληθεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στη ρωσική Εθνική Υπηρεσία Ειδήσεων, το 2015, με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα, ο βουλευτής είχε πει: «Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακροαριστεροί· πάντα ήταν υπέρ της νομιμοποίησης της ομοφυλοφιλίας. Ανέκαθεν έπρατταν έτσι ώστε να καταρρεύσει η παραδοσιακή οικογένεια και τάσσονται υπέρ της αποδόμησης των αξιών της Ορθοδοξίας από το σύστημα εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια φυσική υποβάθμιση, η οποία ακολουθεί την άφιξη του κάθε ευρωπαϊκού αριστερού κόμματος».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria