Πέτρα Καστοριάς - Επανεμφανίστηκε αρκούδα με δύο μικρά. Μπορεί να είναι και επικίνδυνη - OlaDeka

Πέτρα Καστοριάς – Επανεμφανίστηκε αρκούδα με δύο μικρά. Μπορεί να είναι και επικίνδυνη

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ

Ίσως να είναι η ίδια που κολυμπούσε, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και άλλη” δήλωσε στο oladeka.com ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου, κ.Ν. Παναγιωτόπουλος συμπληρώνοντας πως αφού συνόδευε δύο μικρά αρκουδάκια καθίσταται επικίνδυνη, καθώς στην προσπάθεια της να τα προστατέψει από οτιδήποτε θεωρήσει ως απειλή μπορεί να συμβάλει ακόμη και στη δημιουργία απρόσμενων καταστάσεων!

Μέσα σε μισή μέρα οι κάτοικοι της περιοχής της Πέτρας εντόπισαν άλλη μια φορά αρκούδα, η οποία μάλιστα συνόδευε και δύο μικρά.

Χθες το βράδυ (01:30 με 03:00) αρκούδα με μικρά εθεάθη στην περιοχή κοντά στο σπίτι του τέως δημάρχου, κ. Δημήτρη Παππουλίδη.

Η Αστυνομία με φάρους όλη την νύχτα εκτελούσε το δρομολόγιο Καστοριά-Δισπηλιό, έτσι ώστε να απομακρύνουν με αυτόν τον τρόπο το ζώο, χωρίς ωστόσο να προβούν σε άλλες ενέργειες, για να μην ανησυχήσουν και οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι πιθανόν να είναι η ίδια αρκούδα που κολυμπούσε χθες το πρωί, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και άλλη, ενώ πιστεύει ότι η αρκούδα έχει εγκλωβιστεί λόγω του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας και πως το πιθανότερο είναι να αναζητάει τροφή.

Κάποια στιγμή εκτός του να κάνουμε πλάκα, καλά είναι να κάνουμε και μια σοβαρή συζήτηση. Χθες κατά το διάστημα 1:30 με 3:00 π.μ. μετά την ημερήσια εμφάνιση αρκούδας να κολυμπά μέσα στη λίμνη, εμφανίστηκε αρκούδα με δύο μικρά αρκουδάκια στην περιοχή Πέτρα κοντά στο σπίτι του πρώην δημάρχου Καστοριάς κ. Τάκη Παπουλίδη.

Αυτό δείχνει ότι τα μεγαλόσωμα και επικίνδυνα ζώα κάνουν έντονα αισθητή την παρουσία τους σε περιοχές όπου κατοικούν άνθρωποι, και πάλι. Όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνο κάνει αυτό η παρουσία μητέρας και μικρών.

Τι περιμένουμε λοιπόν; Πότε θα γίνει το μοιραίο; Τροχαίο; Επίθεση σε οικόσιτα; Επίθεση σε ανθρώπους; Τι ακριβώς; Πολλοί θα βιαστούν να διασκεδάσουν τα ερωτήματα και άλλοι να μας χαρακτηρίσουν κινδυνολόγους. Κάποιοι άλλοι όμως που έχουν πληγεί από τα θηριώδη θηλαστικά και αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης, δεν θα το κάνουν.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να μας πουν οι αρμόδιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης πως σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το θέμα;

Μήπως πρέπει να μας πουν πως θα απομακρυνθούν οι νέοι επισκέπτες από το αστικό περιβάλλον στο φυσικό τους;

Μήπως πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή ποιος είναι πραγματικά αρμόδιος, υπεύθυνος και ικανός να αναλάβει το θέμα και να το φέρει εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο;

Μήπως πρέπει να μας εξηγήσουν οι κύριοι από την “Καλλιστώ” με πειστικό τρόπο αν τα 1,300,000 ευρώ του LIFE – ΑΡΚΤΟΣ  εκτός από μερικά “κολάρα”,  κάποιους αξιοσέβαστους μισθούς και διορισμούς ημέτερων σε ΑΝΚΑΣ και αλλού, έδωσε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα;

Τι γίνεται με την περιβόητη ομάδα άμεσης επέμβασης που απ ότι ξέρουμε περιελάμβανε αυτό το πρόγραμμα;

Τι γίνεται με την άλλη ομάδα άμεσης επέμβασης που υφίσταται με νόμο αλλά στην ουσία έχει καταστεί ανενεργή;

Η αστυνομία είναι αρμόδια για την ασφάλεια του πολίτη. Δεν είναι αρμόδια ούτε και ειδική όμως για την συνολική αντιμετώπιση της διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων.

Το δασαρχείο δουλεύει μόνο την ημέρα. Χθες η αρκούδα με τα μικρά της εμφανίστηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά τι περιμένει ο δήμος και η περιφέρεια…

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria