Οι "δωσίλογοι" της Βορείου Ελλάδος - OlaDeka

Οι “δωσίλογοι” της Βορείου Ελλάδος

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη βίβλο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα γραφτεί κάποτε για τους επικεφαλής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αφορμή την ΓΣ της Παρασκευής στην ΕΠΟ, ανοίγουμε τον φάκελο των ποδοσφαιρικών δωσίλογων του Βορρά. Των ανθρώπων δηλαδή που αποτελούν βασικούς πυλώνες του συστήματος που έχει διαφθείρει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχουν φέρει στο απόλυτο τέλμα.

Πάρα πολλοί αντιλήφθηκαν το λάθος τους στην πορεία του τελευταίου χρόνου, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κι εκείνοι που παραμένουν αμετανόητοι. Ταγμένοι στο σύστημα μέχρι τέλους. Στη ΓΣ της Παρασκευής υπάρχουν τουλάχιστον έξι Ενώσεις του Βορρά που θα στηρίξουν Γκιρτζίκη και διαφθορά. Πάμε να δούμε σε μια πρώτη ανάγνωση, ποιοι είναι αυτοί και τον ρόλο τους.

1) Ένωση Καβάλας. Ο πρόεδρος Ευσταθιάδης είναι μια κατηγορία μόνος του και αποτελεί πρωτοπαλίκαρο του συστήματος. Ο βίος και η πολιτεία του πρέπει να αναλυθούν διεξοδικά αλλά η στήριξη του στο συγκεκριμένο σύστημα έχει ρίζες πολύ βαθιές. Εδώ το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στους Αντωνίου, Βαμβακά και στο κατά πόσο θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

2) Ένωση Βέροιας: Για τον πρόεδρο Καραμελίδη τα λόγια είναι περιττά. Η παρουσία του στην ΚΕΔ μιλάει από μόνη της. Ένα από τα πρόσωπα που αποτελούν μάστιγα της διαιτησίας και φυσικά προκειμένου να μην χάσει τα αξιώματα ψηφίζει μέχρι τέλους το νυν σύστημα.

3) Ένωση Χαλκιδικής: Ο πρόεδρος Βούλγαρης θα ψηφίσει χωρίς. ντροπή. Τα 53 στα 62 σωματεία της περιοχής του τον έχουν τελειώσει καταψηφίζοντας τον διοικητικό απολογισμό, βρίσκονται στα δικαστήρια, δεν τον αναγνωρίζουν ως πρόεδρο αλλά αυτός παραμένει ταγμένος στο σύστημα μέχρι τέλους.

4) Ένωση Καστοριάς. Ο πρόεδρος Γκίτσιος κρατάει όμηρο μια ολόκληρη Ένωση και δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου επειδή αρνείται να. κατέβει από τον θρόνο του.

5) Ένωση Κομοτηνής. Ο πρόεδρος Γαβριηλίδης παρ΄ ότι θεωρείται ικανό στέλεχος από την αντιπολίτευση συνεχίζει να συμπλέει με την εγκληματική οργάνωση και να γράφει το όνομά του στα μαύρα κατάστιχα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

6) Ένωση Έβρου: Μόνο οι κατηγορίες που υπάρχουν εναντίον του προέδρου Καραβασίλη αρκούν για να καταδείξουν την ηθική υπόσταση της παρούσας διοίκησης.

Σε αυτούς θα μπορούσε να προστεθεί και ο πρόεδρος Ελευθεριάδης της ΕΠΣ Πιερίας, ωστόσο είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση, ανεξαρτήτως της ψήφου που θα επιλέξει στη ΓΣ. Διότι κανείς δεν κρίνεται από μία ψήφο και ο συγκεκριμένος χαίρει της εκτίμησης ακόμα και της αντίπαλης παράταξης.

Έτσι κι αλλιώς, η Γενική Συνέλευση θα αποτελέσει πεδίο αποδοκιμασίας μέσω του αποτελέσματος, για τα πεπραγμένα της αθλιότερης διοίκησης της ΕΠΟ που γνώρισε αυτός ο τόπος.

Ωστόσο η ιστορία θα γράψει. Και οι Έλληνες φίλαθλοι που επιζητούν την κάθαρση οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που συνεχίζουν να αποτελούν τους αποστάτες και ταυτόχρονα τους προστάτες του συστήματος, λίγο πριν την τελική του κατάρρευση. Το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί με αναλυτικότερα στοιχεία για τα πεπραγμένα των ανθρώπων που οδήγησαν το ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση, προκειμένου εκείνοι να κερδοσκοπούν στις πλάτες των φιλάθλων που απλά περιμένουν κάθε Κυριακή να απολαύσουν μπάλα, χωρίς να κοιτούν μικροκομματικά συμφέροντα.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria