Ξεχωριστή και συγκινητική η εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη - OlaDeka

Ξεχωριστή και συγκινητική η εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη

Δώρα Κωτσοπούλου

Μια  ξεχωριστή  μουσική βραδιά  που ήταν αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσίασαν τα  παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού. Μαθητές και  δάσκαλοι εργάστηκαν με θέρμη και ζήλο και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε  σ’ αυτή τους την εμφάνιση.

Η μουσικό θεατρική παράσταση εκδήλωση – αφιέρωμα σε τραγούδια του που σιγοψιθύρισαν χιλιάδες άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας και σε μακρινές γωνιές της υφηλίου, έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού το οποίο  αποδείχτηκε πολύ μικρό  για το μουσικό γεγονός της χρονιάς. Οι Αργείτες και όχι μόνο γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο και απόλαυσαν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Μάγεψαν το παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Άργους Ορεστικού

Τα παιδιά με  τη ζωντάνια τους, το ταλέντο, τη δύναμη της νιότης τους ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν τους θεατές και τους έκαναν να νιώσουν έφηβοι, να τραγουδούν δημιουργίες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, παρασύροντας μέσα από την  σκηνή του πολιτιστικού κέντρου  τους παρευρισκομένους σε ένα μαγικό  ταξίδι  μουσικής, ενώ στην οθόνη πίσω από την ορχήστρα, προβάλλονταν φωτογραφίες, εικόνες, πλάνα, που έχουν είτε πιο άμεση σχέση με τον Μίκη, είτε αποτυπώνουν την περίοδο στην οποία γράφτηκαν και αναφέρονται τα τραγούδια του.

«Απόψε κάναμε μια αναφορά στο έργο και την ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από την γέννηση του. Τα παιδιά κοντά στον Μίκη Θεοδωράκη γνώρισαν τους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς, τα έργα των οποίων μελοποίησε ο σημαντικός μουσικοσυνθέτης της χώρας μας. ‘Έχουμε ανάγκη από καλή ελληνική μουσική. Σήμερα τα ΜΜΕ  δεν παίζουν τέτοια μουσική», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ διευθυντής του σχολειού κ. Λεωνίδας Οικονομίδης, για να καταλήξει στέλνοντας ένα μήνυμα, «Για να περάσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όπως ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης έχει δηλώσει πολλές φορές, θα ξεπεράσουμε τις όποιες αντιξοότητες μόνο αν παραμείνουμε ενωμένοι».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αξία του σαν Έλληνας, σαν συνθέτης αλλά και η αξία της προσφοράς του προς τους απανταχού Έλληνες, είναι πολύ γνωστή. Τα έργα του  αξιολογήθηκαν από εκατοντάδες κριτικούς τέχνης, κυβερνήσεις  ξένων χωρών αλλά πιο ουσιαστικό από όλα από τον ίδιο τον λαό. Ένα λαό που μέσα από την μουσική του Μίκη εξέφρασε την χαρά ή την λύπη  του, την απογοήτευση ή τον θυμό του, την εθνική περηφάνια του και κάποτε τον εθνικό του μαρασμό.

Η ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ συγχαίρει  Θερμά τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, τον Διευθυντή, τους Δασκάλους και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την εξαιρετική παράστασή τους που ήταν αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ζήσαμε όμορφες στιγμές συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας που μας γέμισαν αισιοδοξία σε πείσμα των καιρών και ανέβασαν για ακόμη μια φορά τον πολιτιστικό πήχη της πόλης.

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

IMG_2781 IMG_2783 IMG_2789 IMG_2790 IMG_2792 IMG_2796 IMG_2804 IMG_2819 IMG_2830

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria