Κινητές Αστυνομικές Μονάδες σε Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα (φωτο-video) - OlaDeka

Κινητές Αστυνομικές Μονάδες σε Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα (φωτο-video)

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Επεκτείνεται και στην Κοζάνη, όπως και σε Καστοριά και Φλώρινα, ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, που έχει εφαρμοστεί ήδη με επιτυχία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εκ των οποίων και στα Γρεβενά.

Η παρουσίαση του θεσμού, που έχει ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζεται από τις 23 Μαΐου, έγινε το πρωί της Τετάρτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης ενώ το “παρών” έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Η παρουσίαση του θεσμού έγινε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Ντζιοβάρα, παρουσία και των τεσσάρων Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Μιχαήλ Καλαμαράκη.

Όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Τζιοβάρας: “Ο θεσμός εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου Α.Ε.Τ.Ο.Σ για την Αστυνόμευση, Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου. Οι κινητές αστυνομικές μονάδες, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό, μεταβαίνουν σε απομακρυσμένους χώρους και περιοχές για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.  Συμπληρώνεται η οργανωμένη αστυνομική δράση στους πολίτες ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης μέσω περιπολιών και άλλων υπηρεσιών. “Οι κινητές αστυνομικές μονάδες έχουν απώτερο σκοπό την ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες μέσω ενίσχυσης αστυνομικής παρουσίας, άμεσης ανταπόκρισης σε ζητήματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, συμβάλλοντας στην πρόληψη της εγκληματικότητας”.

Ο θεσμός ξεκίνησε πέρυσι και επεκτάθηκε και στα Γρεβενά, όπου η λειτουργία της μονάδας ξεκίνησε από τον Οκτώβριο, αποσπώντας θετικά σχόλια από κατοίκους. Ο θεσμός λειτουργεί από τις 23 Μαΐου. Κάθε κινητή αστυνομική μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα τύπου βαν , διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από αστυνομικούς που θα ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας σε πρωινή ή απογευματινή βάρδια.

Εμπνευστής και πρωτεργάτης του θεσμού ήταν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης , ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξωστρέφειας της αστυνομίας και ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου του Έλληνα αστυνομικού. “Είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια να έρθουμε δίπλα στον πολίτη και η ΕΛΑΣ προβάλλοντας και προτάσσοντας την πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας και παραβατικότητας, να είναι σύμβολο ασφάλειας σε όλες τις περιοχές και στις πιο απομακρυσμένες. Αυτό το σχέδιο μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα προς τους κατοίκους της περιφέρειας. Η αστυνομία είναι παντού καλύπτοντας αδυναμίες προηγούμενων χρόνων”.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την κινητή αστυνομική μονάδα ως συμπληρωματική μορφή εμφανούς αστυνόμευσης, σημειώνοντας ότι “είναι το εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά, να συμφιλιωθούμε με την κάθε τοπική κοινωνία και να παίξουμε τον ρόλο του κοινωνικού διαμεσολαβητή. Διαμεσολαβητή για άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Στόχος είναι να αποκαταστήσουμε σχέση εμπιστοσύνης και συνεχούς επαφής με όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας”, κατέληξε.
Ακολούθησε παρουσίαση των μονάδων, που ήδη έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της αστυνόμευσης απομακρυσμένων χωριών της περιοχής .

Δείτε  video του Πρωινού Λόγου

Το πρόγραμμα επίσκεψης των μονάδων στο Νομό Κοζάνης:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria