Η Βρετανία επέλεξε Brexit - OlaDeka

Η Βρετανία επέλεξε Brexit

Η ΠΡΩΤΗ ΘΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Η πρώτη χώρα στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανοίγει την πόρτα της εξόδου, με άγνωστες τόσο στην ίδια όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη συνέπειες, γίνεται από σήμερα η Βρετανία μετά από 43 χρόνια, καθώς οι πολίτες της επέλεξαν το «Leave» στο χθεσινό δημοψήφισμα, με διαφορά που ενδέχεται να αγγίξει τις 3 μονάδες και μέχρι στιγμής καταγράφεται στο 52% υπέρ της αποχώρησης και 48% υπέρ της παραμονής.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το 52% των ψηφοφόρων ψήφισε έξοδο από την ΕΕ και ο αριθμός των καταμετρημένων ψηφοδελτίων αρκεί ώστε το αποτέλεσμα να είναι μη αναστρέψιμο.

Στο δημοψήφισμα έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 30 εκατομμύρια Βρετανοί με το ποσοστό συμμετοχής να φτάνει το εντυπωσιακό ποσοστό 71,8%, το υψηλότερο μετά τις βρετανικές εκλογές του 1992.

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προκύπτει πως το Λονδίνο και η Σκοτία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ωστόσο το Brexit «σάρωσε» στη Βόρεια Αγγλία διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται πως, παρότι exit poll, με την έννοια που τα γνωρίζουμε στην Ελλάδα, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov δημοσιοποίησε έρευνα για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες, η οποία έδινε προβάδισμα 52% στο στρατόπεδο του Bremain έναντι 48% υπέρ του Brexit.

 

Πηγή 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria