Δημόσια Διαβούλευση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις Start-Up επιχειρήσεις στην Ευρώπη - OlaDeka

Δημόσια Διαβούλευση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις Start-Up επιχειρήσεις στην Ευρώπη

Τι εμπόδια αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες όταν προσπαθούν να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους στην Ενιαία Αγορά της Ευρώπης; Τι ενέργειες χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διευκολυνθεί η δημιουργία Start-Up επιχειρήσεων;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε Δημόσια Διαβούλευση, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις των Start-Ups, των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των δυνητικών επιχειρηματιών και όλων των ενδιαφερόμενων μερών για να διερευνήσει τρόπους για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις Start-Up επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Με τη δημόσια διαβούλευση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποιεί την Πρωτοβουλία για τις Start-Up επιχειρήσεις, “Start-Up Initiative” που ανακοινώθηκε στη Στρατηγική για την Ενιαία Αγορά, η οποία σκοπεύει στη δημιουργία ευνοϊκών όρων για τους επιχειρηματίες για να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δημόσια διαβούλευση θα βοηθήσει να αναγνωριστούν πιθανές λύσεις και αν χρειάζεται να σχεδιαστούν νέες πολιτικές που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα επιχειρηματιών που θα επανεπενδύουν όταν πετυχαίνουν, θα ξαναπροσπαθούν όταν αποτυγχάνουν και θα υποστηρίζουν ένα υγιές επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Όπως έχει ανακοινωθεί στη Στρατηγική για την Ενιαία Αγορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει δράση για την απλοποίηση της νομοθεσίας για το ΦΠΑ και θα αναλάβει πρωτοβουλία σχετικά με την αφερεγγυότητα των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων της έγκαιρης αναδιάρθρωσης και της δεύτερης ευκαιρίας. Για το θέμα της αφερεγγυότητας των επιχειρήσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση.

Η συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση γίνεται μέσω της συμπλήρωσης ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε αυτόν το σύνδεσμο.

Τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο και θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria