ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ με επίθεση στον Κοτζιά από Τσάμηδες - OlaDeka

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ με επίθεση στον Κοτζιά από Τσάμηδες

Nα εμποδίσουν την είσοδο του Νίκου Κοτζιά στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας επιχείρησε ομάδα “Τσάμηδων”. Οι  Αλβανοί μάλιστα πρότειναν στο Νίκο Κοτζιά να μπει στο κτήριο από την πίσω πόρτα.

Το κλίμα είχαν δυναμιτίσει οι χθεσινές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο οποίος την παραμονή της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στη γείτονα έθεσε θέμα “Τσάμηδων”.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην είσοδο του αλβανικού ΥΠΕΞ και φώναζαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο». Ενώπιον όμως του κινδύνου να τιναχθεί στον αέρα η επίσκεψη, δόθηκε από την αλβανική κυβέρνηση εντολή στην αστυνομία να τους απομακρύνει σε μικρή απόσταση όπου παραμένουν συνεχίζοντας να φωνάζουν ανθελληνικά συνθήματα καθώς η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οργανωτής της κινητοποίησης, που περιλάμβανε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία το πρωί και πορεία στο αλβανικό ΥΠΕΞ με σκοπό την «θερμή υποδοχή» στον Έλληνα ΥΠΕΞ που ανταποδίδει την επίσκεψη του κ. Μπουσατι στην Αθήνα, ήταν το κόμμα των “Τσάμηδων” Δικαιοσύνης Ένταξης και Ενότητας, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση Ράμα με υφυπουργούς.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria