EWG: Συμφωνία για την εκταμίευση αλλά το μπαλάκι στο Eurogroup για το χρέος! - OlaDeka

EWG: Συμφωνία για την εκταμίευση αλλά το μπαλάκι στο Eurogroup για το χρέος!

Απέφυγε, όπως άλλωστε ανέμενε η ελληνική πλευρά, να τοποθετηθεί το EWG  στη σημερινή του συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ( 1.10 ώρα Ελλάδας ) στο θέμα της πρότασης για το ελληνικό χρέος. Αντίθετα έδωσε το Οk  από τεχνικής πλευράς στην άμεση εκταμίευση της χρηματοδοτικής στήριξης στην ελληνική οικονομία, το τελικό ύψος της οποίας ( δεν θα ειναι χαμηλότερο από 11 δις σύμφωνα με πληροφορίες ) θα ορισθεί αύριο από το Eurogroup.  Χωρίς συμφωνία λοιπόν σε τεχνικό επίπεδο πτο ζήτημα του χρέους, με την ευθύνη των αποφάσεων να μεταφέρεται πλέον στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι  συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα.

Το κλίμα στην Ομάδα Εργασίας (Euro Working Group)  ήταν  θετικό, ωστόσο στελέχη που συμμετείχαν στις συζητήσεις δεν έκρυβαν τις εξαιρετικές δυσκολίες που παρουσιάζει η γεφύρωση των θέσεων μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ  στο χρέος. Στο πλαίσιο αυτό το the faq πληροφορήθηκε ότι είναι πολύ πιθανός ένας κύκλος συναντήσεων μεταξύ των εμπλεκομένων πριν την έναρξη του Eurogroup, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος, ή,  κοινή δήλωση, των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ…

ΥΓ: Το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή πάντως για τη σημερινή συνεδρίαση, ειναι να … αποσυρθεί στον πάγκο το ΔΝΤ μέχρι την απόφαση για τη μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria