Συμμετοχή του Δήμου Καστοριάς στην παν-Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ - OlaDeka

Συμμετοχή του Δήμου Καστοριάς στην παν-Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ

Ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές» θα πραγματοποιήσουν για 324Κ

εύτερη χρονιά, την παν-Ευρωπαϊκή]\ Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Την ημέρα αυτή σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις, ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες θα είναι εκτός λειτουργίας προσκαλώντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες, ενθαρρύνοντας ακόμα και τους πιο πολυάσχολους ανθρώπους να κινηθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ο Δήμος Καστοριάς συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία που κύριο στόχο έχει να εστιάσει την προσοχή του κοινού στην σημασία της σωματικής δραστηριότητας και να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για όλους μας να είμαστε σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή ζωή μας.

Οι δράσεις της Ημέρας χωρίς Ασανσέρ είναι εθελοντικές υπόψη λαμβάνοντας, βέβαια, υπόψη τις απαιτήσεις προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία ή ιατρικές παθήσεις.

Tην πρώτη Ημέρα χωρίς Ασανσέρ, στις 5 Ιουνίου 2015 συμμετείχαν 60 πόλεις σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα έκλεισαν συμβολικά τους ανελκυστήρες στα δημόσια κτίρια 10 Δήμοι (Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Σκύδρας, Κοζάνης, Δράμας, Φαρσάλων, Χαϊδαρίου, Ψυχικού-Φιλοθέης, Καλαμάτας και Χερσονήσου), η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αττικής, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ ο ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) κάλεσε τους επιβάτες να πάρουν μέρος από τους ηλεκτρονικούς πίνακες στα λεωφορεία και τις στάσεις. Πήραν μέρος επίσης και ιδιωτικές επιχειρήσεις συμμετέχοντας έτσι στην εκστρατεία της ISCA “NowWeMove” για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, της φυσικής άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας.

 

Η Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ δείχνει πως με εύκολο τρόπο μπορούν οι πολυάσχολοι άνθρωποι να βάλουν την φυσική άσκηση στην καθημερινή ζωή τους

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria