Στο «φως» το νέο Leader - OlaDeka

Στο «φως» το νέο Leader

Τι προβλέπει

Δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη του νέου LEADER για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων – CLLD/LEADER και καλούνται Αναπτυξιακές Εταιρείες και άλλοι φορείς να υποβάλουν την πρότασή τους για το τοπικό LEADER της περιοχής τους.

Θα ακολουθήσει η επιλογή των 45-50 τοπικών προγραμμάτων με βάση τα κριτήρια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να προκηρυχθούν τα νέα τοπικά προγράμματα LEADER από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής των Αναπτυξιακών Εταιριών που θα τα υλοποιήσουν για την περίοδο 2014-2020.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας των τοπικών στρατηγικών και σχημάτων, που θα αποτελέσουν εν δυνάμει Ομάδες Τοπικής Δράσης της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διημερίδα στις 16 και 17 Μαΐου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (Λεωφόρος Αθηνών 58, Αθήνα – αίθουσα ισογείου), με θέμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων – CLLD/LEADER», και ώρα προσέλευσης 09:30πμ.

Η διημερίδα αφορά σε ενημέρωση των συμμετεχόντων σε εξειδικευμένα θέματα για την καλύτερη προετοιμασία των υποβαλλόμενων τοπικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες για ανοιχτή συζήτηση.

Η διημερίδα θα διαρθρωθεί ως ακολούθως:

16 Μαΐου 2016: Εξοικείωση με το Κοινό Πλαίσιο Παρακολούθησης και Αξιολόγησης (ΚΠΠΑ), στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το ΕΓΤΑΑ.

17 Μαΐου 2016: Παροχή διευκρινιστικών στοιχείων για την προετοιμασία και υποβολή των προτεινόμενων τοπικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER).

Ενδεικτικά θα αναφερθούν τα ισχύοντα στην πρόσκληση για την υποβολή σχεδίων τοπικών προγραμμάτων, καθώς και τα ποσοστά ενίσχυσης δικαιούχων των δράσεων των τοπικών στρατηγικών.
ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria