Πληθαίνουν οι φωνές ανησυχίας για την κατάσταση του νοσοκομείου Καστοριάς - OlaDeka

Πληθαίνουν οι φωνές ανησυχίας για την κατάσταση του νοσοκομείου Καστοριάς

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΛΑΘΗ

Όλο και περισσότερες γίνονται οι ανησυχητικές αναφορές των κατοίκων της Καστοριάς για περίεργα περιστατικά και επικίνδυνη έως θανατηφόρα επικίνδυνη ανεπάρκεια μέρους του προσωπικού και της υποδομής του νοσοκομείου Καστοριάς. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανάλογων σχολίων που έχουμε υποδεχτεί ως site. Κάτι που προκαλεί εντύπωση είναι η αναφορά ενός από τους πολλούς αναγνώστες μας στην τρομακτική καταγγελία για επιπλοκές και θανάτους (!) ασθενών που οφείλονται σε λάθος φαρμακευτική αγωγή. Και το εξίσου ανατριχιαστικό είναι ότι ο ίδιος (αλλά και πολλοί άλλοι) σχολιαστής αναφέρει ότι τέτοια περιστατικά όχι μόνο συμβαίνουν αλλά περνάνε και στο «ντούκου»!

Ας διαβάσουν οι πολιτικοί μας, οι αυτοδιοικητικοί και οι νομικές αρχές το παρακάτω σχόλιο ως αντιπροσωπευτικό, με την ελπίδα να ξεκινήσει μία ενδελεχής έρευνα έτσι ώστε να φανεί αν όλες αυτές οι καταγγελίες είναι απλά υπερβολές ή έχουν δόση αλήθειας.

Δείτε το σχόλιο:

«Που τους είδες εσύ τους σωστούς και τους επαγγελματίες, ειδικά ανάμεσα στους γιατρούς?

Η συντριπτική πλειοψηφία με ελάχιστες εξαιρέσεις που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι για τις ανάγκες των ασθενών, παρ” ότι μεγάλο μέρος του χρόνου τους βρίσκονται στο Νοσοκομείο. Οι λάθος διαγνώσεις και οι τυποποιημένες φαρμακευτικές αγωγές που δεν λαμβάνουν υπ” όψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης είναι ο κανόνας.

Πολλές φορές οι επιπλοκές ή ακόμη και ο θάνατος ενός ασθενούς οφείλεται σε λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή, κάτι που πάντα περνάει στο ντούκου χωρίς να διερευνηθούν ή να αποδοθούν ευθύνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις η πιθανότητα να επιδεινωθεί η κατάσταση ενός ασθενούς αν πάει στο Νοσοκομείο είναι μεγαλύτερη από το αν επιλέξει να μην πάει. Δυστυχώς μεγάλος μέρος του Ιατρικού προσωπικού, σε πολλές περιπτώσεις, είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω λανθασμένων ενεργειών καθίστανται πιο επικίνδυνοι από την ίδια της ασθένεια ή την πάθηση του ασθενούς.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria