Νέα δήλωση της Εθελοντικής Εργασίας Καστοριάς για τις μπάρες στο πλακόστρωτο τυφλών - OlaDeka

Νέα δήλωση της Εθελοντικής Εργασίας Καστοριάς για τις μπάρες στο πλακόστρωτο τυφλών

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Μας ενημέρωσαν από τον Δήμο Καστοριάς ότι τα συγκεκριμένα μεταλλικά “Π” στον πλακόστρωτο διάδρομο πάνω στην οδό-σήμανση για τους τυφλούς και τα άτομα μειωμένης όρασης ήταν λέει ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!!!

Και μπορεί οι κάτοικοι να αιτούνται ότι νομίζουν πως τους βολεύει, αλλά πολλές φορές δεν σκέφτονται ότι υπάρχουν και άλλα άτομα (που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούν τις υποδομές για ΑμεΑ επειδή απλούστατα είναι κατασκευασμένες τμηματικά ή δεν υπάρχουν καν ή δεν είναι λειτουργικές, όπως σε αυτή τη περίπτωση).

Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει η στοιχειώδης τεχνογνωσία από πλευράς των σχεδιαστών & των κατασκευαστών ώστε οι υποδομές για ΑμεΑ να κατασκευάζονται με τα κριτήρια που ορίζει η νομοθεσία, ώστε να είναι λειτουργικές. Αν επεμβαίνουν οι κάτοικοι με δικά τους αιτήματα και πάλι θα πρέπει να εξετάζονται τα αιτήματα αυτά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε ότι αφορά την τελική απόφαση, με βάση τα κριτήρια λειτουργικότητας, ασφάλειας και αισθητικής που να εξυπηρετούν τις ανάγκες ΟΛΩΝ!”

Με εκτίμηση Εθελοντική Εργασία Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria