Μοσκοβισί: Η ελληνική Οδύσσεια φαίνεται να έχει αίσιο τέλος - OlaDeka

Μοσκοβισί: Η ελληνική Οδύσσεια φαίνεται να έχει αίσιο τέλος

«Η Ελληνική Οδύσσεια φαίνεται να έχει αίσιο τέλος» τονίζει σε άρθρο του στο προσωπικό του blog ο Πιερ Μοσκοβισί

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά, μετά το 2010, οι υπουργοί Οικονομίας της ευρωζώνης δέχτηκαν να συζητήσουν, την περασμένη Δευτέρα, το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε από το 13% του ΑΕΠ το 2013 στο 3% το 2016.

Τόνισε δε, ότι ανεξάρτητα από τις διαθέσεις του καθενός για τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι κατάφερε να οδηγήσει την πλειοψηφία της ριζοσπαστικής Αριστεράς να υιοθετήσει δύσκολα μέτρα ενώ την ίδια ώρα έπεισε τους εταίρους να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους χωρίς να υπάρχει σύμμαχος από τη δική του πολιτική οικογένεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Έχω την πεποίθηση ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα διαδραματιστεί η κρίση που υπήρξε το προηγούμενο καλοκαίρι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Την ίδια ώρα, όμως, επισημαίνει ότι δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, δεδομένου ότι πολλά προβλήματα, με πρώτο αυτό της ανεργίας, παραμένουν ανεπίλυτα στην Ελλάδα.

«Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ανθρώπινα δράματα που τροφοδοτούν την άνοδο της Ακροδεξιάς» αναφέρει επίσης ο επίτροπος τονίζοντας πως όλοι οι δανειστές, του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου, θα πρέπει να έχουν «ισορροπημένες θέσεις που δεν προσθέτουν λιτότητα στη λιτότητα».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria