Μέσα στο 2016 η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς - OlaDeka

Μέσα στο 2016 η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου, κατά την οποία ανακοινώθηκε επίσημα η δημιουργία του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς. Η ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα αφού στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.Δημήτρης Αναγνωστάκης.

AGGELIS-GRAFEIO-ANAGN

Αρχικά τον λόγο πήρε η  βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου που ανακοίνωσε ότι λύθηκε οριστικά το πρόβλημα που υπήρχε στην περιοχή μας. Αναφέρθηκε στο ότι η πολιτεία είχε πάρει δάνειο το οποίο επιτέλους θα πάψει να αποτελεί ζημία εξαιτίας της καθυστέρησης που παρουσίαζε το έργο (Το δημόσιο πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια αυτό το δάνειο χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα για την κατασκευή του έργου).  Ανέφερε επίσης ότι ο δήμος Καστοριάς παραχώρησε οικόπεδο σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα από αυτές τις δράσεις δόθηκε οριστική λύση και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Κτιρίου.

teli-o

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Βασίλη Μιχελάκη για την καθοριστική του συμβολή, τον περιφεριάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη ο οποίος συνεργάστηκε ως απόλυτος αρωγός,  τον αστυνομικό διευθυντή ΠΕ Καστοριάς κ. Ευθύμη Αμαραντίδη, τον αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Ντζιοβάρα καθώς και τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Καστοριάς κ.Θωμά Νάτση στο πρόσωπο του οποίου αναγνώρισε τον μεγάλο αγώνα των αστυνομικών της περιοχής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

anag

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας δημόσιας τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος δήλωσε πως είναι ιδιαίτερη μέρα η σημερινή καθώς συμβολίζει την σύνδεση της κοινής προσπάθειας της Α’ βαθμιας και β΄βαθμιας αυτοδιοίκησης, της βουλευτού κας Ολυμπίας Τελιγιορίδου και της πολιτείας. Περήφανος ισχυρίστηκε πως ο νομός Καστοριάς δεν αντιμετωπίζει βαριά εγκληματικότητα λόγω του φιλήσυχου λαού του νομού και της καλής αστυνομικής διοίκησης.  Δεν είναι ένα απλό κτίριο είπε, αλλά ένα ένα έργο που προβάλει ένα δυνατό συμβολισμό για την αξία της συνεργασίας.

Σε 33 νομούς της Ελλάδας υπάρχει ο θεσμός της συμφιλίωσης μεταξύ αστυνομίας και πολιτών. Η ελληνική αστυνομία προβάλει το κοινωνικό της ρόλο που πρέπει να έχει. Το μοντέλο πρόληψης μαζί με συντονισμένες δράσεις έχουν κατορθώσει να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας. Ανέφερε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τρεις κρίσεις:

1)Προσφυγική-Μεταναστευτική – Ανθρωπιστική-

2)Οικονομική

3)Ασφάλειας (Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Βρυξέλλες – ευτυχώς στη χώρα μας τέτοιο φαινόμενο δεν έχουμε αντιμετωπίσει και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε σημείωσε).

Η πολιτεία έχει χρέος στον πολίτη να δώσει την προϋπόθεση να νοιώθει ασφαλής. Αυτό έχει να κάνει με την ανάπτυξη της χώρας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο κάνει ότι μπορεί για να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.

AMAR-NTZIOBAR-ANAGN

Ο κ. Αναγνωστάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για το οικόπεδο που παραχώρησε, τον «φίλο» Περιφερειάρχη Δ.Μ. κ. Καρυπίδη που συντόμευσε τους χρόνους και τις διαδικασίες και στον οποίο ανήκει η ιδέα της Σχολής Πυροσβεστών στην Περιφέρειά μας έχοντας επόμενο στόχο το εθνικό κέντρο πολιτικής προστασίας.

Τέλος ευχαρίστησε με ειδική μνεία την κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου για τις προσπάθειες που αυτή κατέβαλε με σκοπό την επίλυση του προβλήματος, καθώς και τους Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Αστυνομικό Διευθυντή Δ.Μ. για την καλή παρουσία που υπάρχει στον νομό.

MIXELAKIS-KARYPIDHS

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης.

Σημαντική μέρα σήμερα για την αξιοπρέπεια τον στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και για τους παραβάτες πολίτες που μέχρι σήμερα κρατούνταν σε απάνθρωπες συνθήκες. Το Κοζανίτικο κράτος, ανέφερε όπως είπα και παλιότερα, θα πάψει να υπάρχει και θα αποκατασταθεί η αδικία. Τόνισε τη σημασία να κτιστεί το μέγαρο αλλά να διατηρηθεί και το ιστορικό μνημείο. Ανέφερε το μνημόνιο συνεργασίας με την Αλβανία σε ζητήματα πολιτικής προστασίας καθώς μέσω αυτού καταπολεμήθηκε η παράνομη υλοτομία.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα, τους Βουλευτές τον Περιφερειάρχη και την αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ανέφερε ως ιστορική την στιγμή που η αστυνομία θα αποκτήσει τις δύνατότητες να είναι πιο κοντά στο πολίτη.

Στο τέλος, ο Γ.Γ. δημόσιας τάξης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στην ερώτηση πότε θα πραγματοποιηθεί το έργο απάντησε ότι ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Δήλωσε ότι δεν μπορεί να ελέγξει ο ίδιος την κατάσταση αλλά υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει χρονική καθυστέρηση.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου και τις υπόλοιπες ερωτήσεις και απαντήσεις που δόθηκαν από τον κ. Αναγνωστάκη στο video που προηγείται.

ANAGNOSTAKIS

ANAKOINOSI-AST-MEGAROU

ANAKOINOSI-AST-MEGAROU1

 

ANAGNOSTAKHS12

 

AGGELHS-ANAGNOSTAKIS

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria