Καστοριανοί νέοι αγρότες στην Ακαδημία Σίτου ΜΕΛΙΣΣΑ - OlaDeka

Καστοριανοί νέοι αγρότες στην Ακαδημία Σίτου ΜΕΛΙΣΣΑ

1η Τελετή Αποφοίτησης Αγροτών-Σπουδαστών της Ακαδημίας Σίτου ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ – Στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Λάρισα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών (και Καστοριανών) της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ την Τρίτη 24 Μαΐου στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Λάρισα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος και άλλοι τοπικοί άρχοντες, πλήθος επιχειρηματιών, συνεργατών και εκπροσώπων τοπικών ΜΜΕ.
1η Τελετή Αποφοίτησης Αγροτών-Σπουδαστών της Ακαδημίας Σίτου ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

Σκοπός της δημιουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ από τη ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ είναι η παροχή θεωρητικών αλλά και πρακτικών γνώσεων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση των κοστολογίων στην παραγωγή σκληρού σίτου.

1η Τελετή Αποφοίτησης Αγροτών-Σπουδαστών της Ακαδημίας Σίτου ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

Οι αγρότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ λαμβάνουν καθημερινά συμβουλευτικές υπηρεσίες από τους Γεωπόνους της εταιρίας καθώς και από τους καθηγητές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης μέσα στο χωράφι.

Επιπρόσθετα, κάθε χρόνο 25 νέοι αγρότες κάθονται στα θρανία για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την καλλιέργεια του Σκληρού Σίτου. Πιο συγκεκριμένα μαθαίνουν για τις ορθές γεωργικές πρακτικές, για τη σωστή χρήση λιπασμάτων και μηχανημάτων, για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη σωστή κοστολόγηση. Στα σεμινάρια της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ συμμετείχαν παραγωγοί από τη Θεσσαλία, το Δομοκό, την Κοζάνη, την Καστοριά αλλά και τη Θεσσαλονίκη, περιοχές που είναι από τους μεγαλύτερους σιτοβολώνες της χώρας.
Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ, ένας από τους συμμετέχοντες παραγωγούς επιβραβεύθηκε με πλήρη υποτροφία αξίας 8.000€ στο ετήσιο πρόγραμμα “Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές” στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει το σύνολο των διδάκτρων, στέγαση, διατροφή και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

1η Τελετή Αποφοίτησης Αγροτών-Σπουδαστών της Ακαδημίας Σίτου ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κ. Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το όραμά μας για την βελτίωση της παραγωγής Σκληρού Σίτου στην Ελλάδα παίρνει σάρκα και οστά. Η δημιουργία ειδικού κτιρίου για να στεγάσει τις ανάγκες της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ αποτυπώνει τον μόνιμο χαρακτήρα του εγχειρήματος μας. Φέτος εκπαιδεύτηκαν 25 νέοι αγρότες μέσα από την Ακαδημία μας ενώ άλλοι 250 αγρότες δέχτηκαν τις επιτόπιες, πρακτικές συμβουλές μας στο χωράφι. Όλο το πρόγραμμα καλύπτεται οικονομικά εξολοκλήρου από τη ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ και ο αγρότης δεν έχει καμία προσωπική επιβάρυνση. Το ποιοτικό σκληρό σιτάρι είναι η καρδιά της επιτυχίας του προϊόντος μας και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την καλλιέργειά του με κάθε τρόπο!»

1η Τελετή Αποφοίτησης Αγροτών-Σπουδαστών της Ακαδημίας Σίτου ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria