ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ

Καστοριά 11 Μαΐου 2016

Λεωφόρος Κύκνων-ΔΗΝΑΚ

(Πρώην στρατόπεδο Μηχανικού)

                                                                                      

Κοινοποίηση:

Παρακαλούμε να δημοσιοποιήσετε το δελτίο πληροφόρησης και τους τρόπους επικοινωνίας

Κύριοι,

με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ομάδα των Αλκοολικών Ανωνύμων στην Καστοριά, υφίσταται από τον Νοέμβριο του 2012, καθώς και για το σκοπό των Α.Α.

Ίσως να γνωρίζετε τους Αλκοολικούς Ανώνυμους και να γνωρίζετε άτομα με προβλήματα αλκοολισμού τους οποίους θα θέλατε να στείλετε σ’ εμάς.

Ίσως μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι για να βοηθήσετε τους αδελφούς μας αλκοολικούς. Το επισυναπτόμενο Δελτίο Πληροφόρησης εξηγεί με συντομία το τι είναι και τι δεν είναι οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι.

Αν έχετε απορίες σχετικά με τους Αλκοολικούς Ανώνυμους μετά χαράς ένα μέλος μας θα ήταν διαθέσιμο για να συζητήσετε. Ένα μέλος μας επίσης θα μπορούσε να συνομιλήσει με το άτομο που ενδιαφέρεται σχετικά με την Αδελφότητα μας.

Με σεβασμό,

ΑΑ Ομάδα Καστοριάς

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Ταχυδρομικώς στην διεύθυνση:

Λεωφόρος Κύκνων-ΔΗΝΑΚ (Πρώην στρατόπεδο Μηχανικού) Καστοριά 52100

Τηλεφωνικά: 6909160907

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση:

e-mail:  HYPERLINK “mailto:[email protected][email protected]

  Ημέρες συγκέντρωσης: Τετάρτη και Σάββατο στις 8:00 μ.μ.

(Κλειστή συγκέντρωση). Ανοιχτή συγκέντρωση κάθε μήνα το τελευταίο Σάββατο.

Δελτίο Πληροφόρησης για τους Α.Α.

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι είναι μία αδελφότητα ανδρών και γυναικών που μοιράζονται μεταξύ τους τις εμπειρίες τους, τη δύναμη και την ελπίδα προς την επίλυση του κοινού τους προβλήματος και προς τη βοήθεια άλλων να αποθεραπεύονται από τον αλκοολισμό.

Η μοναδική προϋπόθεση εγγραφής ως μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει κανείς το ποτό. Τα μέλη δεν πληρώνουν εγγραφή ούτε άλλα χρήματα για τις υπηρεσίες που προσφέρονται – συντηρούμαστε με δικές μας συνεισφορές.

Η αδελφότητα των Α.Α. δεν συνδέεται με κανένα δόγμα, πολιτικό κόμμα ή άλλο οργανισμό ή ίδρυμα. Δεν συμμετέχει σε διενέξεις και δεν υποστηρίζει ούτε εναντιώνεται σε οτιδήποτε σκοπούς.

Ο κύριος σκοπός μας είναι να βρισκόμαστε σε κατάσταση νηφαλιότητας και να βοηθάμε άλλους αλκοολικούς να πετυχαίνουν κι αυτοί την νηφαλιότητα.

Πνευματική ιδιοκτησία από το “Grapevine”, ανατύπωση με έγκριση.

Τι Κάνουν οι Α.Α.

Στις συναντήσεις των Α.Α. τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία της ανάρρωσης τους με οποιοδήποτε άτομο με πρόβλημα ποτού το οποίο ζητάει βοήθεια, και δίνουν προσωπική βοήθεια ή “υποστήριξη” (sponsorship) στους αλκοολικούς που έρχονται στο Α.Α.

Η παρουσία σε “κλειστές” συγκεντρώσεις είναι περιορισμένη σε άτομα που είναι αλκοολικοί ή που νομίζουν πως έχουν πρόβλημα με το ποτό.

Μη αλκοολικοί επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι στις “ανοιχτές” συναντήσεις των Α.Α.

Το πρόγραμμα των Α.Α., όπως αυτό διατυπώνεται στα Δώδεκα Βήματα για την ανάρρωση, προσφέρει στον αλκοολικό μία ευκαιρία να αναπτύξει έναν ικανοποιητικό τρόπο ζωής ελεύθερος από το αλκοόλ.

Τι Δεν Κάνουν οι Α.Α.

Δεν κάνουν ιατρικές ή ψυχιατρικές διαγνώσεις ή προγνώσεις, ή δεν προσφέρουν συμβουλές.

Δεν παρέχουν υπηρεσίες για αποτοξίνωση ή περίθαλψη, νοσηλεία, φάρμακα, στέγαση, δουλειές, χρήματα ή άλλες υπηρεσίες πρόνοιας.

Δεν δέχονται χρήματα για τις υπηρεσίες τους ή εξωτερικές συνεισφορές.

Δεν παρέχουν  συστατικές  επιστολές σε  επιτροπές αποφυλάκισης,  δικηγόρους,  δικαστικούς λειτουργούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοδότες, κ.λπ.

Δεν εμπλέκονται με ή δεν υποστηρίζουν την εκπαίδευση, την έρευνα, ή την επαγγελματική θεραπευτική αγωγή.

Η ανάρρωση μας στηρίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας μας, της δύναμης και της ελπίδας μεταξύ μας, ότι μπορούμε να λύσουμε το κοινό μας πρόβλημα. Ακόμη πιο σημαντικό, η συνεχιζόμενη μας νηφαλιότητα εξαρτάται από το να βοηθούμε άλλους να αναρρώσουν από τον αλκοολισμό.

ΟΜΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria