Καστοριά: Μη αξιόπλοο το καραβάκι Ορεστειάς - OlaDeka

Καστοριά: Μη αξιόπλοο το καραβάκι Ορεστειάς

Πολλά και σημαντικά προβλήματα που το καθιστούν προσωρινά μη- αξιόπλοο, κατέδειξε η επιθεώρηση του σκάφους «Ορεστειάς», σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης τεχνικού πραγματογνώμονα, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσίασε κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου  Διονύσης Λίτσκας.

 

Σύμφωνα  με τα όσα παρουσιάστηκαν, τα προβλήματα αυτά αφορούν τόσο την εγγενή παλαιότητα του σκάφους, λόγω της 18ετούς ηλικίας του, όσο και την εμφανή έλλειψη προληπτικής και αξιόπιστης συντήρησης σε διάφορους τομείς και τμήματα του σκάφους. Στην έκθεση  τονίζεται ακόμη ότι για να επανακτήσει την αξιοπλοϊα του απαιτείται να αποκατασταθούν τα σοβαρά προβλήματα που αναφέρονται σε αυτή. Για να γίνει το σκάφος αξιόπλοο απαιτούνται περισσότερα από 60.000 ευρώ, ενώ η εμπορική αξία του σήμερα είναι περίπου 30.000 ευρώ.  Όπως ανέφερε ο κ Λίτσκας το κόστος είναι πολύ μεγάλο και εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την  αξιοποίηση του σκάφους.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Μανώλης Χατζησημεωνίδης ανέφερε από την πλευρά του ότι το  σκάφος αυτό είχε πρωτόκολλο επιθεώρησης και ισχύει ακόμη.

Θυελλώδης συνεδρίαση

kast-dhmotiko-sumboulio-entash_854x480 (1)

Οι  τόνοι ανέβηκαν κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς και συζητώντας για την έκθεση «Philoxenia»,  λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Πέτρος Τόσκος και   ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Δημήτρης Πετρόπουλος.  Οι πιο ψύχραιμοι παρενέβησαν και δεν δόθηκε συνέχεια στο περιστατικό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ– Σύνταξη: Θεοδότα Τσιόπρα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria