Γιάννης Τοτονίδης: Γι αυτό προχωράμε σε δικαστική διεκδίκηση των οφειλόμενων - OlaDeka

Γιάννης Τοτονίδης: Γι αυτό προχωράμε σε δικαστική διεκδίκηση των οφειλόμενων

Η Ομοσπονδία τον Νοέμβριο του 2014 προχώρησε στην δικαστική διεκδίκηση των υπολοιπόμενων αναδρομικών που όφειλε η τότε Κυβέρνηση να επιστρέψει στους ενστόλους μετά τις αποφασεις του ΣτΕ. Σήμερα η νέα απόφαση του ΣτΕ ενισχύει την επιλογή μας να προχωρήσουμε στη δικαστική διεκδίκηση. Παρόλο που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί δικάσιμος, η Ομοσπονδία παρακολουθεί ήδη τις εξελίξεις και θα ενημερώνει σχετικά με την κάθε πρόοδο των ενεργειών.

Μετά την κατάθεση εχθές(10/11/2014) τροπολογίας στη βουλή για την “μερική” αποκατάσταση του μισθολογίου των ενστόλων είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε αγωγές για την πλήρη αποκατάσταση. Τελικά το ποτήρι δεν είναι μισο-γεμάτο αλλά μισο-άδειο με τέτοιες τροπολογίες. Άλλα λέει η απόφαση του ΣτΕ και άλλα γίνονται.

Προβαίνουμε σε δικαστικές διεκδικήσεις γιατί κάποιος δεν εφαρμόζει αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Και αυτός είναι δυστυχώς το ίδιο το κράτος. Αυτός δηλαδή που αποφασίζει, νομοθετεί και απαιτεί να πληρώνουμε εμείς Εισφορές αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, φορολογία, αυξήσεις, κλπ.
Προς αποφυγή και παρεξηγήσεων, γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό ίσως στρέψει κοινωνικές ομάδες εναντίων μας ή αλλιώς ίσως και να επιδιωχθεί να γίνει έτσι. Με πολύ σκέψη για όλα αυτά η Ομοσπονδία μας χθές (και με την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας στη βουλή) αποφάσισε να προχωρήσει στη δικαστική διεκδίκηση του υπολοιπόμενου ποσού.
Οχι δεν είμαστε απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Δεν είναι πολλά αυτά που υπολείπονται, αλλά είναι αναγκαία για την αξιοπρέπειά μας και τις οικογένειές μας.
Δυστυχώς με την κρίση οι συνάδελφοι τα ρεπό τα βλέπουν με τα κιάλια, τα νυχτερινά αυξήθηκαν, τα μέτρα το ίδιο και οι μετακινήσεις πολλές.
Απο την άλλη αλήθεια είναι πως τα χρήματα δεν φτάνουν. Δεν αρμόζει σε κανέναν πολίτη αλλά και σε κανέναν ένστολο να γίνεται ζητιάνος και να χάνει την αξιοπρέπειά του.
Για αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε δικαστικά.
Για να μην πληρωνόμαστε και μεις στο τέλος …. με μόρια !

Γιάννης Τοτονίδης
Αντιπρόεδρος Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria