Θρίλερ στον αέρα: Εξαφανίστηκε αεροσκάφος της EgyptAir - OlaDeka

Θρίλερ στον αέρα: Εξαφανίστηκε αεροσκάφος της EgyptAir

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί για τον εντοπισμό ενός αεροσκάφος Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο.

ΠΕΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ – Στο αεροσκάφος τύπου A320 επέβαιναν 66 άτομα, 56 επιβάτες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και 10 άτομα πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβαίνοντες προέρχονται από 12 διαφορετικές χώρες με την πλειοψηφία των οποίων να είναι Αιγύπτιοι (30) και Γάλλοι (15) υπήκοοι. Δεν υπάρχει Έλληνας επιβάτης.

Σύμφωνα με tweet της αεροπορικής εταιρείας, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 2:45 τα ξημερώματα τοπική ώρα ενώ πετούσε στα 37.000 πόδια 16 χιλιόμετρα εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους, ενώ οι προσπάθειες εντοπισμού της πτήσης MS804 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με αιγύπτιους αξιωματούχους να αναφέρουν στο Reuters ότι πιθανότατα να συνετρίβη στη θάλασσα.

Η κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα Αhram αναφέρει ότι η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με το κέντρο ελέγχου ήταν 10 λεπτά πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ενώ το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης, συνεχίζει η πηγή.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, που επικαλείται πηγή των αιγυπτιακών αερογραμμών η επαφή με τα ραντάρ χάθηκε περίπου 40 λεπτά μετά την πτήση της, πάνω από την Αθήνα, ενώ αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου των Εξωτερικών εξετάζουν την υπόθεση της εξαφάνισης του αεροσκάφους πάνω από τη Μεσόγειο, χωρίς ωστόσο, να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, δήλωσε ότι «κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί».

Στο μεταξύ, αξιωματούχος του γαλλικού αεροδρομίου από το οποίο απογειώθηκε το αεροσκάφος, αναφερόμενος στην πτήση MS804 δήλωσε: «Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε αυτή την ώρα», τόνισε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria