ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Έχει ήδη παρέλθει χρονικό διάστημα πέραν των πέντε ετών από την εφαρμογή του Προγράμματος “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ των θεσμών που έχουν εισαχθεί περιλαμβάνονται οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, η αποστολή και η λειτουργία των οποίων καθορίζονται στον ν. 3852/2010. Ωστόσο, έως σήμερα ο θεσμός αυτός δεν έχει τύχει της προσοχής που του αρμόζει. Επίσης, δεν έχει αναπτυχθεί, στον αναμενόμενο βαθμό, ο επιστημονικός και πολιτικός διάλογος για την ανάπτυξη του ρόλου τους στη συνολικότερη αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς με την πολύτιμη συμπαράσταση του Δήμου Καστοριάς, επιθυμώντας να συμβάλει στον διάλογο αυτό, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ: Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”» το Σάββατο 28 Μαΐου 2016: (αίθουσα εκδήλωσης, Limneon Resort & Spa). Στην Ημερίδα θα προσκληθούν να συμβάλουν με τη σκέψη τους έγκριτοι επιστήμονες και δικαστικοί λειτουργοί. Θα ήταν ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία σας στην Ημερίδα αυτή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00-10:15 Προσέλευση-Εγγραφή

10:15-11:00 Καλωσόρισμα και χαιρετισμοί επισήμων

11:00-12:30 Μέρος Α – Καθορισμός και ανάλυση του θεσμού των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων

Α1. Ελεγκτικό συνέδριο και προσυμβατικός έλεγχος στον Ο.Τ.Α., εισηγήτρια Σωτηρία Ντούνη, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους

Α2. Ο θεσμός των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων στην Αρχιτεκτονική του Προγράμματος «Καλλικράτης», εισηγητής Νικόλαος – Κομνηνός Χλέπας, Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ – Δικηγόρος.

Α3. Η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, εισηγητής Δημήτρης Μακρής, Σύμβουλος Επικρατείας.

12:30-12:45 Διάλειμμα

12:45-14:00 Μέρος Β – Συμβολή των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων στην τοπική ανάπτυξη

Β1. Θεραπεία των τοπικών υποθέσεων από τις Τοπικές Κοινότητες, εισηγήτρια Δήμητρα Θεοχαροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Β2. Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες ως θεσμικός παράγοντας ενός σύγχρονου αναπτυξιακού μοντέλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Συνταγματικές Συνιστώσες, εισηγητής Απόστολος Παπακωνσταντίνου, Δρ. Συνταγματικού Δικαίου – Δικηγόρος.

Β3. Οι Δημοτικές και οι Τοπικές Κοινότητες ως μηχανισμοί ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, εισηγητής Γιώργος Αμανατίδης, Γενικός Διευθυντής ΑΝΚΟ Α.Ε.

IMERIDA-KALIKRATIS

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria