Θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα! - OlaDeka

Θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα!

Ο τουρισμός βάζει μπρος τη μηχανή

Σε κινητήριο μοχλό για την ανάκαμψη της οικονομίας αναδεικνύεται ο τουρισμός, ενώ η επισφράγιση της συμφωνίας με τους δανειστές θα απελευθερώσει τους προβλεπόμενους κοινοτικούς πόρους και θα αποκαταστήσει τον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ ενισχύοντας περαιτέρω τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Ο. Σαφόνοφ εκτίμησε ότι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα φέτος θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο εμφανίζοντας αύξηση άνω του 70%.

Ο τουρισμός, γενικότερα, είναι ένας από τους κλάδους στους οποίους “επενδύει” η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης σημείωσε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει προτείνει την ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ τουριστικών έργων προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο Γ. Δραγασάκης εκτίμησε ότι, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, στην ελληνική οικονομία θα πέσουν 9-12 δισ. ευρώ.

Στις 2 Ιουνίου η ΕΚΤ αναμένεται να επαναφέρει την κατ’ εξαίρεση αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των τραπεζών.

* Γ. Δραγασάκης: Το δεύτερο εξάμηνο θα πέσουν στην οικονομία 9-12 δισ. ευρώ

* Έτοιμη η ΕΚΤ για την επαναφορά της αποδοχής ελληνικών ομολόγων (waiver)

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria