Επιστολή προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την καταψήφιση της τροπολογίας που αναστέλλει τις μισθολογικές ωριμάνσεις - OlaDeka

Επιστολή προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την καταψήφιση της τροπολογίας που αναστέλλει τις μισθολογικές ωριμάνσεις

Αθήνα, 21 Μαΐου 2016

Αρ. Πρωτ.: 500/2/10α

Προς: Τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Σας καταγγέλλουμε ότι η Κυβέρνηση με ύπουλο και δόλιο τρόπο επιτίθεται στα ειδικά μισθολόγια και συνεπώς και στο ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων, αγνοώντας τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, τόσο αυτές του 2014 όσο και τις πρόσφατες του 2016, που θωρακίζουν την ειδική μισθολογική μεταχείριση των στελεχών.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Με την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων της υπ’ αριθ. 440/84 από 20-05-2016 τροπολογίας των Υπουργών Οικονομικών στο σχέδιο νόμο: «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», αναστέλλονται από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018 οι μισθολογικές ωριμάνσεις και οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας & των Ενόπλων Δυνάμεων και ουσιαστικά παραβιάζεται το σκεπτικό των προαναφερόμενων αποφάσεων, καθώς και το δεδικασμένο που αυτές παράγουν. Τούτο, διότι, οι απολαβές των Ελλήνων Αστυνομικών όντως μειώνονται σε επίπεδα κατώτερα του 2012, ενδεχομένως ακόμα ακόμα και των υφιστάμενων!! Μέχρι και οι δύο νόμοι (4093/12 & 4307/14) που περιέκοψαν τις αποδοχές των ένστολων, οι οποίοι κατ’ άλλα κρίθηκαν αντισυνταγματικοί,διατήρησαν ξεπαγωμένες τις ωριμάνσεις των συναδέλφων μας. Με τρόπο ανάλγητο και ανήθικο, η Κυβέρνηση παρεμβαίνει ακόμα και σε αυτό!!

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Σας καλούμε να μην παρασυρθείτε στις δόλιες πρωτοβουλίες των Οικονομικών Υπουργών που υπερβαίνουν σε ζήλο ακόμα και τα κελεύσματα των δανειστών και να καταψηφίσετε την κατάπτυστη αυτή τροπολογία.

Η αξία της ζωής των ανθρώπων, το αγαθό της ασφάλειας και της εσωτερικής ειρήνης που προστατεύουν τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπαίνουν στο ίδιο ζύγι με την οικονομία, τους δημοσιονομικούς στόχους και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria