ΔΝΤ: Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος - OlaDeka

ΔΝΤ: Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους -παρά τις γερμανικές αντιρρήσεις- ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης με επιστολή της η Κριστίν Λαγκάρντ, μια κίνηση που σύμφωνα με τους Financial Times ανατρέπει τις «προσεκτικά ενορχηστρωμένες διαπραγματεύσεις» πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Η εν λόγω επιστολή, την οποία έχει στην κατοχή της η βρετανική εφημερίδα, εστάλη σε 19 Ευρωπαίους υπουργούς χτες το βράδυ και τονίζει ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα για την εξεύρεση προληπτικών μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ έχουν αποβεί άκαρπες.

Έτσι, το ζήτημα του χρέους πρέπει να τεθεί ξανά στο τραπέζι και μάλιστα άμεσα. Διαφορετικά η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα κινδυνεύει, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πίτερ Σπίγκελ.

«Πιστεύουμε πως τα συγκεκριμένα μέτρα, η αναδιάρθρωση του χρέους και η χρηματοδότηση θα πρέπει τώρα να συζητηθούν ταυτόχρονα» έγραψε η κυρία Λαγκάρντ. «Για να στηρίξουμε την Ελλάδα με μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους στην Ελλάδα να βασίζονται σε ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους διότι υποστηρίζονται από αξιόπιστα μέτρα για την επίτευξή τους» σημειώνει.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria