ΔΝΤ: Ελάφρυνση χρέους για παραμονή στο πρόγραμμα - OlaDeka

ΔΝΤ: Ελάφρυνση χρέους για παραμονή στο πρόγραμμα

Συγκεκριμένο και λεπτομερές σχέδιο για την ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Συγκεκριμένο και λεπτομερές σχέδιο για την ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, μία μόλις ημέρα μετά τη συμφωνία που επήλθε στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε πως το Ταμείο ευελπιστεί να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και το πακέτο διάσωσης μέχρι το τέλος του χρόνου προκειμένου να συνεισφέρει νέα κεφάλαια. Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος, απαιτούνται περαιτέρω διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για την ελληνική οικονομία και την ελάφρυνση χρέους. Το Ταμείο δεν μπορεί να δεσμευτεί σε νέα χρηματοδότηση εκτός και αν ο στόχος για τον προϋπολογισμό τεθεί στο 1,5% ή χαμηλότερα, τόνισε και πρόσθεσε πως η ΕΕ δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το Ταμείο πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο και λεπτομερές σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους πριν εγκρίνει πακέτο διάσωσης, σημείωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με την WSJ.

«Ακόμη και με εμπροσθοβαρή ελάφρυνση το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο χωρίς μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε πως το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με την ανάλυση βιωσιμότητας των υπολοίπων θεσμών αλλά αντίθετα εμμένει στις δικές του εκτιμήσεις.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε μια κατάσταση όπου το ΔΝΤ να μπορεί να πει “είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε”, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε εκεί ως το τέλος της χρονιάς», είπε το στέλεχος του Ταμείου.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους (της)», είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria