Δημήτρης Μάρδας από Καστοριά: Ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζει η Τουρκία να τα λύνει με τη διπλωματική οδό - OlaDeka

Δημήτρης Μάρδας από Καστοριά: Ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζει η Τουρκία να τα λύνει με τη διπλωματική οδό

«Η Τουρκία, στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου που είναι θεσμοθετημένος με την ΕΕ, οφείλει ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζει να τα λύνει με τη διπλωματική οδό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης προβλημάτων, ιδιαίτερα με την Τουρκία» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας από την Καστοριά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το εάν ανησυχεί για την κινητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν φοβάται κάποιο έντονο επεισόδιο και ότι η Τουρκία πρέπει να «κλείσει» 35 κεφάλαια, προτού ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν δύο κεφάλαια, όπου το ένα αναφέρεται στην Αλιεία και το άλλο στην Ασφάλεια, την Άμυνα και τις Εξωτερικές Σχέσεις. Αυτά τα δύο κεφάλαια θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε κινητικότητα της Τουρκίας είναι εκτόςουσίας, υπάρχει ένας θεσμοθετημένος διάλογος και δεσμεύσεις που πρέπει να ολοκληρώσει».

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας: «Θεωρούμε ότι λίγα θέματα έχουν μείνει προς συζήτηση και σε λίγο χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι θα ολοκληρώσουμε, αλλά ακριβείς πληροφορίες για το πότε μπορούν να έχουν μόνο όσοι συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση».

Απέκλεισε δε κάθε είδους συζήτηση για πρόωρες εκλογές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria