Γούνα: Από 1 Οκτωβρίου δεν περνάει τρίχα χωρίς τσιπάκι στη Ρωσία - OlaDeka

Γούνα: Από 1 Οκτωβρίου δεν περνάει τρίχα χωρίς τσιπάκι στη Ρωσία

ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (EEU)

Από την 1η Απριλίου 2016 ως γνωστόν, οι ρωσικές αρχές προχώρησαν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ελέγχου των εισαγωγών γούνας. Η αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (Ρωσία, Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν) υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με την Ομοσπονδιακή φορολογική υπηρεσία και το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο ψηφίσματος της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για την επισήμανση των προϊόντων από φυσική γούνα, με έλεγχο και αναγνώριση σημάτων ραδιοσυχνοτήτων RFID-ετικετών (Radio Frequency Identification).

Τα μέλη της EEU (Ευρασιατική Ένωση) έχουν τα ίδια προβλήματα με την εισαγωγή των προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Έτσι, η εισαγωγή και η πώληση προϊόντων γούνας χωρίς τσιπάκια RFID θα απαγορευθεί στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση από την 1η Οκτωβρίου 2016.

rfid

“Η εφαρμογή ξεκίνησε από την 1η Απριλίου, και για έξι μήνες μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι κυρώσεις (για τους παραβάτες) θα απουσιάζουν έτσι ώστε να υπάρξει μια προσαρμοστική περίοδος της διαδικασίας,”  δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Γκριγκορένκο, αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φορολογίας (FTS) της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η κίνηση αυτή είχε ανακοινωθεί ως απάντηση στις μακροπρόθεσμες ανησυχίες γύρω από την εισαγωγή του προϊόντων φυσικής γούνας. Σύμφωνα με πολλούς νόμιμους εισαγωγείς γούνας και εμπόρους λιανικής πώλησης της Ρωσίας, μόνο το 20%  των ενδυμάτων γούνας που πωλούνται στη Ρωσία έχουν δεόντως εκκαθαριστεί με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές.

 

russia

Οι κατασκευαστές, οι εισαγωγείς και οι άλλοι θα πρέπει να παραγγείλουν RFID τσιπάκια (περίπου $ 1 το καθένα) και τον εξοπλισμό (περίπου $ 2.500). Θα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλα τα γούνινα ενδύματα, εκτός από fur-trimmed items και αξεσουάρ. Οι εποπτικές αρχές περιλαμβάνουν την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία, το Τμήμα Τελωνείων, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την παρακολούθηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών και το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι ετικέτες θα κατασκευάζονται από την Goznak, την κρατική υπηρεσία που εκδίδει χαρτονομίσματα.

Το RUE “Μινσκ Εργοστάσιο Εκτύπωσης” του Goznak είναι η μεγαλύτερη εξειδικευμένη επιχείρηση της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για την κατασκευή όλων των ειδών των αυστηρών εντύπων αναφοράς με ειδικά υλικά για την προστασία τους ενάντια σε παραχάραξη.

 

 

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria