Αυτοκτονία 19χρονης στη Γαλλία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Periscope - OlaDeka

Αυτοκτονία 19χρονης στη Γαλλία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Periscope

Γαλλίδα ηλικίας 19 ετών αυτοκτόνησε την Τετάρτη σε ζωντανή μετάδοση, μέσω της εφαρμογής προβολής βίντεο σε απευθείας σύνδεση, Periscope, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Την αυτοκτονία παρακολούθησαν πάνω από 1.000 άτομα

Η νεαρή γυναίκα έβαλε τέλος στην ζωή της πηδώντας μπροστά από διερχόμενο τρένο σε προάστιο του Παρισιού, μαγνητοσκοπώντας το απονενοημένο διάβημά της στο Periscope, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το θύμα «αναφέρθηκε σε βιασμό και κατονόμασε δράστη» κατά τη διάρκεια της καταγραφής, επισήμανε δικαστική πηγή, που διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα.

Η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβώσει τις συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε στο Εβρί, στο νότια προάστια του Παρισιού.

«Μόλις τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα του κινητού τηλεφώνου του θύματος και των δεδομένων από την εφαρμογή Periscope καταστούν γνωστά, οι ερευνητές θα επικεντρωθούν στο να καθορίσουν τα κίνητρα πίσω από την ενέργειά της και, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αποτελέσματα, θα διευρύνουν την έρευνα που έχει ξεκινήσει» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Το μήνυμα της 19χρονης

Η 19χρονη έστειλε μήνυμα μέσω του κινητού της τηλεφώνου σε συγγενή της λίγο πριν από τον θάνατό της.

Το βίντεο διαγράφηκε από τη ροή του Periscope, ωστόσο απόσπασμα του βίντεο, λίγες στιγμές πριν από την αυτοκτονία, μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube.

Σε αυτό η 19χρονη λέει ότι το βίντεο «δεν γυρίστηκε για να προκαλέσει σάλο» αλλά για να «κάνει τους νέους να αντιδράσουν, να διευρύνει τους ορίζοντές τους και τίποτα άλλο».

Κατόπιν έπειτα από αρκετά λεπτά σιωπής μπροστά στην κάμερα, η εικόνα διακόπτεται και η οθόνη μαυρίζει ενώ ακούγονται, όχι πολύ καθαρά, οι φωνές των τραυματιοφορέων που έχουν σπεύσει να ανασύρουν τη σορό της 19χρονης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point, η νεαρή γυναίκα υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, αναφέροντας και το όνομα του δράστη. Η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά τους ισχυρισμούς αυτούς.

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria