Αιρετός του «εαυτού του» – Τι απαντάει ο Γιώργος Γαπκιάδης - OlaDeka

Αιρετός του «εαυτού του» – Τι απαντάει ο Γιώργος Γαπκιάδης

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Καστοριάς

Βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τον αιρετό που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο μας

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τετάρτη 25-5-2016

 

Ολοκληρώνεται μία ακόμη συνδικαλιστική χρονιά στη διάρκεια της οποίας επιχειρήθηκε για ακόμη μία φορά η πραγματοποίηση ενός εθνικού διαλόγου για την παιδεία. Η προσπάθεια, όπως γνωρίζετε, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο κυρίως λόγω των μονομερών αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας (νηπιαγωγεία, αναπληρωτές, σχολείο νέου τύπου κ.α.).

Η μνημονιακή περιδίνηση, μέσα στην οποία οδηγηθήκαμε, αυξάνει τις υποχρεώσεις όλων μας προκειμένου συντεταγμένα και οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε τα δημοσιονομικά μέτρα που ανατρέπουν τις εργασιακές μας σχέσεις, θέτουν σε δοκιμασία οικογενειακούς προγραμματισμούς χωρίς στοιχειωδώς να απαντούν στο βασικό ερώτημα: ΤΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  συνεπής στις υποχρεώσεις και στις δεσμεύσεις της συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία της με βάση τις αρχές και τις θέσεις στις οποίες στηρίζεται από την αρχή η λειτουργία της. Καταφέραμε τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΑΕΕΚ) να προωθήσουμε τη λογική μιας διαφορετικής συνδικαλιστικής λογικής και νοοτροπίας. Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα βαθιά πολιτικό, όχι όμως υποταγμένο και ευθυγραμμισμένο με κομματικούς σχηματισμούς. Οι απόπειρες του παλιού συνδικαλιστικού κατεστημένου να μας ταυτίσουν ή να μας προξενέψουν με διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς, υποδηλώνουν την ένδεια θέσεων τους και  αποτελούν τον επιθανάτιο ρόγχο  του τυφλού παλαιοκομματικού τους φανατισμού.

Μαζί με την ΑΕΕΚ (το ανεξάρτητο πανελλαδικό σχήμα με το οποίο συμπορευόμαστε) φτάσαμε σε μια πρώτη επιτυχία πανελλαδικής εμβέλειας: Εκλέξαμε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ για πρώτη φορά εκπρόσωπό μας, τον Γιώργο Τρούλη. Ευελπιστούμε με την στήριξή σας και με τον κατάλληλο συντονισμό μετά την 1η Πανελλαδική συνάντηση (21-6-2016) όλων των ανεξάρτητων σχημάτων στην Αθήνα να καταφέρουμε και μία ακόμη νίκη. Την εκλογή δηλαδή αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο ( ΚΥΣΠΕ).

Στη  χρονική αυτή στιγμή βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να διαχωρίσουμε τη θέση μας και επίσημα πλέον από τον αιρετό που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Το οφείλουμε σε εσάς αλλά και στην ευθύνη που έχουμε όλοι, ώστε να διαφυλάξουμε αλώβητες τις θεμελιώδεις αρχές και διακηρύξεις της κίνησή μας. Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ η στάση του κάθε συνδικαλιστή -πολλώ δε μάλλον ενός εκλεγμένου – θα πρέπει να είναι στον αντίποδα του χθες. Πάει όμως καιρός τώρα που ο συγκεκριμένος αιρετός είναι αιρετός του «εαυτού του», αφού η συλλογική λειτουργία του με την Ανεξάρτητη Κίνηση αποτελεί για τον ίδιο ένα «κενό γράμμα». Δεν είναι ευχάριστη η διαπίστωση ότι κινείται αποκλειστικά μόνο από προσωπικές επιλογές, στοχεύσεις και φιλοδοξίες.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ με συλλογικές και διαφανείς διαδικασίες θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα στην προετοιμασία:

1. Για την Πανελλαδική συνάντηση των ανεξάρτητων σχημάτων στην Αθήνα.
2. Για τη συμμετοχή των αντιπροσώπων μας στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ ( 22-23-24/6).
3. Για τις εκλογές αιρετών (Νοέμβριος 2016).

 

 

Η απάντηση του Γιώργου Γαπκιάδη

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι
  • Η πορεία όλων μας στον συνδικαλισμό είναι γνωστή. Είμαι ανάμεσα σε αυτούς που πρωτοστάτησαν για να ξεφύγουμε από τις τυφλά κομματικές και υποταγμένες συνδικαλιστικά παρατάξεις και δέχθηκα ανηλεείς επιθέσεις από αυτούς που τώρα –αφού απέτυχαν ολοκληρωτικά μέσα από τον κομματικό τους συνδικαλισμό- φόρεσαν τον μανδύα του «Ανεξάρτητου». Το ποιος εκφράζει το «χθες» και έχει προσωπικές φιλοδοξίες είστε οι μόνοι αρμόδιοι για να το κρίνετε.
  • Συμφωνώ απόλυτα ότι διαχώρισα τη θέση μου από λογικές του τύπου «Στις επιλογές των Διευθυντών θα υπάρχει σίγουρα αιρετός της Ανεξάρτητης Κίνησης και θα δείτε τι κεφάλια θα πέσουν!» ή του τύπου «Σε μια από τις δύο ψηφοφορίες στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων ψήφισα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν πολύ κρίσιμη ψηφοφορία και υπήρχε περίπτωση να χάσουμε την έδρα!». Είναι αυτονόητο ότι τα ψέματα και η υποκρισία δε μου ταιριάζουν.
  • Είναι σαφές και κατανοητό ότι ενόχλησε πολύ το γεγονός ότι δεν παρέκκλινα από τις αρχές του Ανεξάρτητου Συνδικαλισμού. Αυτοί που πίστεψαν ότι θα τρέχω τη μία πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη πίσω από τον Λαφαζάνη, πόνταραν σε λάθος άνθρωπο. Γνωρίζετε πολύ καλά τις θέσεις των «Ανεξάρτητων» στις επιλογές των Περιφερειακών Διευθυντών…
  • Έρχεται μία πολύ δύσκολη σχολική χρονιά και χιλιάδες αναπληρωτές θα βρεθούνε στον δρόμο. Χθες με τον συνάδελφο αιρετό, τον Κώστα τον Πανταζόπουλο, είχαμε ενημέρωση και θα προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να εξασφαλίσουμε τον μέγιστο αριθμό συναδέλφων που θα έρθουν με μετάθεση ή θα πάρουν απόσπαση ή θα δουλέψουν ως αναπληρωτές. Όλη μου η προσοχή είναι στραμμένη στις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων και χρόνο άλλο να ασχοληθώ με τις κομματικές επιδιώξεις των δήθεν «Ανεξάρτητων» δεν έχω.
Με τιμή
Γαπκιάδης Γιώργος
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria