Ένωση Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης: Οι επιπτώσεις του νέου ΦΠΑ 24% στην εστίαση - OlaDeka

Ένωση Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης: Οι επιπτώσεις του νέου ΦΠΑ 24% στην εστίαση

Ο εγκέλαδος της φορομπηχτικής πολιτικής ξαναχτύπησε τον κλάδο μας με την νέα αύξηση του Φ.Π.Α. Συνειδητοποιούμε δυστυχώς ότι είμαστε τα οικονομικά άτακτα παιδιά με την τιμωρία μας να συνεχίζετε με απίστευτα αντιαναπτυξιακά και μέτρα ύφεσης. Οι άδειες καρέκλες των καταστημάτων μας, απ’ ότι αποδεικνύεται δεν συγκινούν κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή τους βουλευτές που είναι πειθήνια όργανα των δήθεν κυβερνητικών σωτήρων.

 Δεν μας αγγίζουν τα πολιτικά χρώματα, παρά μόνο το χρήμα της ανάπτυξης. Η οποιαδήποτε αύξηση του Φ.Π.Α. είτε είναι 24% ή κατά πληροφορίες μας 25% η απορρόφηση από τον κλάδο μας είναι δεδομένη για δύο λόγους :
  • Η οικονομική κρίση, το άδειο πορτοφόλι του καταναλωτή και πελάτη μας δεν μας το επιτρέπει.
  • Πραγματικός και μη εφαρμόσιμος λόγος είναι ότι όταν ο καφές έχει 2,00 ευρώ ή 2,50 ευρώ ή 3,00 ευρώ είναι αντιεπαγγελματικό να ζητήσω από τον πελάτη 2,02 λεπτά ή 2,55 ή 3,05. Εάν ακόμα σχολιάσουμε την προηγούμενη αύξηση από το 13% στο 23% είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγελματίες να κλείσουν και σαν αντιστάθμισμα χιλιάδες υπάλληλοι να βρεθούν στην ανέχεια και στην μιζέρια.

Ας προσέξουμε όμως και την διαφοροποιημένη κατάσταση με τους άλλους κλάδους π.χ. σούπερ-μάρκετ άμεση αύξηση τιμής σε ένα είδος του 1,10€ εύκολα γίνεται 1,12€.

Υπενθυμίζουμε ότι χάριν του τουριστικού προϊόντος που αντιπροσωπεύουμε, το 2013 εισέρευσαν στην ελληνική οικονομία 13,2 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2014 άγγιζε το 13,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, το τελευταίο εξάμηνο του 2014 άνοιξαν 9.602 καινούργιες επιχειρήσεις από τις οποίες περίπου οι 7.500 χιλιάδες ήταν καταστήματα Εστίασης – Διασκέδασης – Τρόφιμα – Ποτά.

Η Ελλάδα και η Ελληνική Οικονομία με τις κλιματολογικές συνθήκες που  διαθέτει έχει την δυναμική να κάνει οικονομικά θαύματα. Το ερώτημα είναι ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;;

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria