RT: Στην Καστοριά βρέθηκε ο διαβόητος τζιχαντιστής Τζιχάντι Τζον το καλοκαίρι του 2012 - OlaDeka

RT: Στην Καστοριά βρέθηκε ο διαβόητος τζιχαντιστής Τζιχάντι Τζον το καλοκαίρι του 2012

Ένας από τους πιο διαβόητους τζιχαντιστές, ο Τζιχάντι Τζον, που σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους το 2015, φαίνεται πως το 2012 είχε περάσει από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη!

Σύμφωνα με το RT διέσχισε την Ευρώπη μαζί με τον ανώνυμο τζιχαντιστή που εξιστορεί το ταξίδι, υποδυόμενοι τους μετανάστες, έχοντας ως τελικό προορισμό το προπύργιο του ISIS στην πόλη Ράκα της Συρίας, το καλοκαίρι του 2012.

 

Από την Μάγχη στις Βρυξέλλες

Ταξιδεύοντας χωρίς χαρτιά μέσω της σήραγγας της Μάγχης σε ένα φορτηγό, ο ισλαμιστής σημειώνει πως «οι συνοριακοί έλεγχοι είναι πολύ πιο αυστηροί κατά την είσοδο στη Βρετανία, αντιθέτως με την έξοδο από αυτήν».
Από τη Γαλλία μετέβησαν στις Βρυξέλλες και αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια για την Αλβανία, «χωρίς φόβο ότι θα σημάνει συναγερμός στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες», καθώς τα ονόματα και των δύο ήταν ήδη γνωστά στις αρχές.

«Μόλις φθάσαμε στη βελγική πρωτεύουσα, ξυρίσαμε τα κεφάλια μας και φάγαμε σε μια καφετέρια», περιγράφει ο ακραίος ισλαμιστής, επισημαίνοντας ότι ενώ ταξίδευαν με βρετανικά διαβατήρια, είχαν στην κατοχή τους δύο πλαστά γαλλικά ως εφεδρικά, καθώς και 30.000 ευρώ σε μετρητά.

 

Αλβανία, Ελλάδα και το ταξί στη Θεσσαλονίκη!

Φοβούμενοι όμως ότι μια απευθείας πτήση προς την Αλβανία θα μπορούσε να εγείρει υποψίες, προσποιήθηκαν ότι σχεδίαζαν στη συνέχεια να αλλάξουν πτήσεις με προορισμό την Κέρκυρα. Στην πραγματικότητα όμως δεν επιβιβάσθηκαν ποτέ στην πτήση προς το ελληνικό νησί του Ιονίου, πλήρωσαν € 1.000 ευρώ σε λαθρέμπορους και πέρασαν κρυφά στην Καστοριά, από όπου επιβιβάσθηκαν σε ταξί με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου και συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από την ελληνική αστυνομία επί τέσσερις ημέρες, για λόγους που το σχετικό ρεπορτάζ του Russia Today δεν διευκρινίζει.

Όταν αφέθηκαν ελεύθεροι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη και μετά τον έλεγχο των στοιχείων τους από τις τουρκικές αρχές, τους δόθηκε δίμηνη άδεις ελεύθερης κυκλοφορίας στη χώρα.

Με τη βοήθεια συνεργατών του ISIS στην Τουρκία από την Κωνσταντινούπολη διέσχισαν την Τουρκία και πέρασαν στη Συρία.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria