202 θέσεις για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Καστοριάς - OlaDeka

202 θέσεις για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Καστοριάς

Την Τρίτη, 5/4/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κ. Ράνιας Αντωνοπούλου,στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Μπινιάκος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καστοριάς.

Η συνάντηση αφορούσε την υλοποίηση δράσεων προώθησης απασχόλησης, μέσω των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, οκτάμηνηςδιάρκειας, στα οποία συμμετέχουν 34 Δήμοι της χώρας, ένας εκ των οποίων είναι και ο Δήμος Καστοριάς.

Για τον Δήμο Καστοριάς έχουν κατανεμηθεί 202 θέσεις,βάσειυπολογισμών της τάσης εξέλιξης του ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας. Η προκήρυξη αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Ιουνίου και οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν 45 ημέρες μετά. Ωστόσο, η φιλοσοφίατων Προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας αλλάζει άρδην και στο μέλλον θα υπάρχει σύνδεση των εργαζομένων με συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα είναι μετρήσιμο μετά την λήξητους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την συνάντηση, έγιναν αποδεκτές αρκετέςπαρατηρήσεις των εκπροσώπων των Δήμων, όπως για τα προβλήματα των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου θα έχουμε 2 κύκλους προσλήψεων. Τέλος, διαπιστώθηκε η ανάγκη χαλάρωσης των περιγραφών των ειδικοτήτων καθώς και η ανάγκη επιπλέον επιχορήγησης για υλικά και μηχανήματα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria