Χαράλαμπος Πούλιος (αντιπρόεδρος της NAFA): Υπάρχει αισιοδοξία, η γούνα θα ανακάμψει - OlaDeka

Χαράλαμπος Πούλιος (αντιπρόεδρος της NAFA): Υπάρχει αισιοδοξία, η γούνα θα ανακάμψει

Της Θεοδώρας Ζήση Κωτσοπούλου

“Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οικονομικό, και δεν είναι θέμα γούνας”

Στις δημοπρασίες που φέτος είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά και στην άριστη συνεργασία που έχει η NAFA με τους Έλληνες κατασκευαστές, οι οποίοι δίνουν έμφαση στην ποιότητα, στην οργάνωση, και στην σωστή ενημέρωση αναφέρθηκε σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο αντιπρόεδρος της NAFA , κ. Χαράλαμπος Πούλιος. Ο κ. Πούλιος με καταγωγή από την περιοχή μας αλλά και άριστος γνώστης της Ελληνικής Γουνοποιίας αναφέρθηκε παράλληλα σε κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα για το μέλλον του κλάδου.

  

Πως πήγαν φέτος οι δημοπρασίες;

Οι δημοπρασίες ξεκίνησαν με μια πολύ μεγάλη αβεβαιότητα και μάλιστα στην αρχή είχαν και αρνητικά αποτελέσματα. Στην πορεία όμως τα πράγματα φάνηκαν να διορθώνονται μετά το ικανοποιητικό ποσοστό πωλήσεων που σε πολλές περιπτώσεις άγγιξε το 100%. Στις  τελευταίες τώρα δημοπρασίες φαίνεται να διαμορφώνονται οι τιμές σε ένα επίπεδο που βεβαίως εξακολουθεί να είναι χαμηλό ιδιαίτερα για τα ευρωπαϊκά δέρματα και κάποιες χαμηλότερης ποιότητας δέρματα, αλλά το ζητούμενο σε αυτή την περίοδο που διανύουμε είναι το ποσοστό πώληση. Πιο συγκεκριμένα, να δημιουργηθεί η εμπιστοσύνη των αγοραστών στην παγκόσμια αγορά και παράλληλα να δώσει την δυνατότητα στους παραγωγούς και στους εμπόρους να προμηθευτούν μια φθηνή 1η ύλη η οποία θα τους παρέχει ώθηση για περαιτέρω διαχείριση έτσι ώστε για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε αυτή την δύσκολη φάση.

 

Οι κινήσεις που θα κάνει η NAFA για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα;

Εμείς ως δημοπρατήριο βρισκόμαστε σε μια ανοδική πορεία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις και στην Ευρώπη, Αμερική, Πολωνία και στο Τορόντο. Τα γραφεία μας στην Ολλανδία εξακολουθούν και υπάρχουν. Έχουμε κάνει επενδύσεις βέβαια και σε ανθρώπινο δυναμικό ενώ προσλάβαμε στην εταιρεία μας πολλούς νέους ανθρώπους με ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα και σύγχρονο μάρκετινγκ. Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει εργαλεία επικοινωνίας με τις αγορές μέσα από δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης υπάρχει προβολή μέσα από τα έντυπα μόδας. Η NAFA παρ’ όλες τις δύσκολες συγκυρίες εξακολουθεί και επενδύει. Δίνουμε πάνω από όλα κίνητρα για αγορές με πολύ καλούς όρους όπου ο πελάτης να μπορεί να προχωρήσει σε μια καλή επένδυση. Σήμερα η αγορά γούνας είναι μια πολύ καλή κίνηση για αυτούς τους οποίους έχουν την δυνατότητα και θεωρούμε ότι κάποιος που έχει οικονομική ευρωστία θα βρει πολύ πιο χρήσιμα τα οφέλη του να επενδύσει στην γούνα από το να επενδύσει σε ακίνητα ή στο χρηματιστήριο.

 

 Πως είδατε την έκθεση γούνας της Αθήνας;

Οι εκθέσεις γενικότερα είναι μια εκδήλωση η οποία γίνεται 3-4 μέρες τον χρόνο. Η Ελλάδα έχει δυο εκθέσεις της Αθήνας και της Καστοριάς. Όσο αναφορά την έκθεση των Αθηνών όπου η NAFA ήταν ο μεγάλος χορηγός, βιώνει και αυτή τις δυσκολίες της, όπως άλλωστε όλες οι εκθέσεις του κόσμου. Όμως αυτό που παρατηρήσαμε είναι οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ο ΣΕΓ και εξασφάλισε έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από Ρωσία και αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα.

 

Υπάρχει μέλλον για τη γουνοποιία; Πιστεύετε ότι θα ανακάμψει;

Το μέλλον της γούνας για μένα είναι θετικό και φυσικά υπάρχει μια αισιοδοξία ότι θα ανακάμψει λόγω του ότι το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι οικονομικό και δεν είναι θέμα γούνας. Η γούνα είναι πάρα πολύ fashion trendy, όλοι οι μεγάλοι οίκοι προτείνουν γούνα και όλοι την χρησιμοποιούν. Είναι ένα προϊόν που παντρεύεται με άλλα όπως είναι το δέρμα, το πλεκτό, το ύφασμα αλλά είναι τόσο περιζήτητο όσο ποτέ άλλοτε. Το θέμα ωστόσο είναι οικονομικό καθώς η αγορά της Ρωσίας περνά μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και φυσικά και η Κίνα λόγω της οικονομίας της. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα οικονομικό πρόβλημα αλλά βεβαίως οι οικονομίες αλλάζουν πολύ γρήγορα οπότε αισιοδοξούμε ότι με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας η γούνα θα βρεθεί σε  πολύ καλύτερη φάση.

 

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria