ΔΝΤ - Wikileaks:Τι αναφέρει η επιστολή Τσίπρα στην Λαγκάρντ - OlaDeka

ΔΝΤ – Wikileaks:Τι αναφέρει η επιστολή Τσίπρα στην Λαγκάρντ

“Στην επιστολή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκφράζει τον προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις των Wikileaks”

Με βάση το δημοσίευμα του «Guardian» και όσα απορρέουν από τις αποκαλύψεις του Wikileaks o πρωθυπουργός απέστειλε επίσημη επιστολή στη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

 

Στην επιστολή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκφράζει τον προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

 

Επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και εκτιμά ότι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

 

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά να ξεκαθαρίσει το Ταμείο εάν αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου.

 

Ειδικότερα, αναφέρεται στα τρία σημεία των διαλόγων που αποκαλύφθηκαν.

 

Πρώτον, για το ότι τα στελέχη του ΔΝΤ αναφέρονται στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ.

 

Στην επιστολή, σημειώνεται ότι χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας.

 

Δεύτερον, διότι συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

 

Τρίτον, τέλος, για το γεγονός ότι διατυπώνουν την πρόθεσή τους να απειλήσουν ακόμη και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους.

 

Διαβάστε την επιστολή που αποκαλύπτει η Huffington Post

 

«Προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

 

Αγαπητή Κριστίν

 

Σου γράφω για να σου εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με τη θέση αξιωματούχων του ΔΝΤ, οι οποίοι διαθέτουν ρόλους κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Το πρώτο θέμα, έχει να κάνει με το εάν η θέση τους αντανακλά την επίσημη θέση του ΔΝΤ. Η χρήση ενός πιστωτικού γεγονότος ως ένα μέσο πίεσης προς την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη είναι πέρα από τα όρια της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης όπως την καταλαβαίνουμε.

 

Το δεύτερο θέμα, έχει να κάνει με το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να εμπιστευθεί και να συνεχίσει να διαπραγματεύεται καλή τη πίστη, με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι εκφράζουν απόψεις σαν και αυτές που εκφράζονται σε αυτές τις δημοσιεύσεις.

 

Ιδιαίτερα, καθώς εμφανίζονται να απειλούν με καθυστέρηση την διαδικασία, πιστεύοντας πως μόνο ένα πιστωτικό γεγονός θα οδηγήσει σε παραχωρήσεις. Οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις είναι συχνά δύσκολες, ωστόσο απαιτούν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία από όλες τις πλευρές. Ειλικρινά εύχομαι, ότι η θέση του ΔΝΤ είναι να φτάσουμε σε μια γρήγορη, επιτυχή, και βιώσιμη κατάληξη της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θα λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα παραμείνει σε τροχιά.

 

Όπως πάντα, θα χαιρόμουν να μιλήσω μαζί σου οποιαδήποτε στιγμή γι’ αυτά τα θέματα και είμαι σίγουρος ότι θα συμμεριστείς την ανησυχία μου.

 

Με εκτίμηση Αλέξης Τσίπρας»

 

570005441dc5246e1a8b46c9

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria