Τα 7 καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας -Νόστιμα και μοσχοβολιστά - OlaDeka

Τα 7 καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας -Νόστιμα και μοσχοβολιστά

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Σε αντίθεση με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες το τσουρέκι, το παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα, το λατρεύουν όλοι. Για αυτό και δεν μένει ποτέ ψίχουλο.

Πέρα από πιο αγαπημένο, όμως, είναι μακράν και το πιο δύσκολο γλυκό. Σπάνια πετυχαίνει στο σπίτι και για αυτό κάθε χρόνο η συζήτηση «μήπως έχεις καμιά συνταγή για τσουρέκι» επαναλαμβάνεται. Για να μην μπαίνετε σε μαγειρικούς μπελάδες και ψάχνετε συνταγές, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα 7 νοστιμότερα τσουρέκια της Αθήνας.

  • Εύη, Ιλίσια

Αυτό το ζαχαροπλαστείο φτιάχνει το πιο θρυλικό τσουρέκι της Αθήνας. Φρέσκο βούτυρο, έντονα αρώματα, ωραία πλέξη, κλασικό με ένα γυαλιστερό αυγό στη μέση.  Η συνταγή τους είναι πολίτικη, το μαχλέπι από την Κωνσταντινούπολη και η μαστίχα έρχεται από τη Χίο.

Ιλισίων 2 & Νυμφαίου 4, Ιλίσια, τηλ. 210 7241766.

  • Güllüoglu, Σύνταγμα, Παλαιό Φάληρο

Τα συγκεκριμένα ζαχαροπλαστεία είναι κάτι σαν… θρύλος στη γείτονα. Τα δύο παραρτήματά τους στην Αθήνα εφοδιάζονται καθημερινά με γλυκά που έρχονται από την Κωνσταντινούπολη. Ανάμεσα στα άλλα και τσουρέκια, τα οποία, όμως, είναι φτιαγμένα με την τούρκικη συνταγή, είναι λίγο πιο άγλυκο και όχι λαστιχωτό, ωστόσο είναι πεντανόστιμο και μοσχοβολιστό.

Νίκης 10, Σύνταγμα, τηλ. 210 3213959 & Αγ. Αλεξάνδρου 5, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9840733.

  • Lido, Παγκράτι

Μυθικό είναι και το τσουρέκι του Lido, το οποίο φτιάχνεται από το 1967 με την ίδια συνταγή και συνεπώς το ίδιο αποτέλεσμα: Λαστιχωτό, με άρωμα πορτοκάλι και μαχλέπι και γλυκό τόσο όσο.

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, τηλ. 210 7516898.

  • Βάρσος, Κηφισιά

Κλασική επιλογή με τσουρέκι με υπέροχο άρωμα, έντονα μυρωδάτα.

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ. 210 8012472.

  • Γιούλια, Νέα Ιωνία

Για το συγκεκριμένο τσουρέκι γίνεται πανζουρλισμός. Φτιάχνεται με την ίδια συνταγή από το 1945 και το πιο πιθανό είναι να βρεις ουρά απέξω…

Μεσολογγίου 24,Νεά Ιωνία, τηλ. 210 2799766.

  • Κωνσταντινίδης 

Τσουρέκι με τη μοναδική συνταγή που προέρχεται από τον  Λάζαρο Kωνσταντινίδη και το βρίσκεις σε διάφορες παραλλαγές: παραδοσιακό, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας ή με επικάλυψη λευκής σοκολάτας.

  • Divan

Το αγαπημένο πολίτικο ζαχαροπλαστείο του Παλαιού Φαλήρου φτιάχνει, ίσως, το καλύτερο τσουρέκι των Νοτίων Προαστίων. Κλασικό, ευωδιάζει μαχλέπι και μαστίχα.

Ναϊάδων 53, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9821927.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria