ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - OlaDeka

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας παρουσιάζει τη δουλειά του στη Θεσσαλονίκη. Μετά από  συναυλίες σε καταξιωμένες αίθουσες της συμπρωτεύουσας, όπως το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Φεβρουάριος 2012), η αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2014 και Απρίλιος 2015) αλλά και ο χώρος υποδοχής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου (Δεκέμβριος 2012, 2013, 2014 και 2015), όπου το Μουσικό Σχολείου Σιάτιστας δίνει σταθερά το παρόν στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του Νοσοκομείου, θα πραγματοποιήσει μία ξεχωριστή συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 19.00.

         Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, στα πλαίσια της συνεργασίας με ποικίλους πολιτιστικούς φορείς αλλά και με τα μουσικά πανεπιστήμια της χώρας μας, συμπράττει στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης με το μουσικό σύνολο Ενωδία του Ηράκλειου Κρήτης και με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για να ερμηνεύσει σκοπούς και τραγούδια της πατρίδας μας. Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια από το ελληνικό και ξένο πεντάγραμμο από την χορωδία, ενώ η ορχήστρα  αναμένεται να βάλει τη δική της ξεχωριστή πινελιά με κλασικό και ελληνικό ορχηστρικό ρεπερτόριο. Το πρόγραμμα θα κλείσει με τρία τραγούδια από το «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι τα οποία θα προαναγγείλουν την μουσικοθεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» που θα ανεβάσει η χορωδία και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στις 12, 13 και 14 Μαΐου 2016 στο Βουδούρειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας και στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης. 

          Η φιλοξενία του μουσικού συνόλου Ενωδία επιχορηγείται από τον Δήμο Βοΐου και τελεί υπό την αιγίδα των Ιερών Μητρόπολεων Κίτρους-Κατερίνης και Σισανίου και Σιατίστης.

          Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, λοιπόν, αναμένει το φιλόμουσο κοινό της Θεσσαλονίκης για να μοιραστεί μαζί του μια ξεχωριστή εκδήλωση η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει μία ακόμα μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του αλλά και μία υψηλής στάθμης συνεύρεση πολιτισμού. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά. Ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria