Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τις απουσίες στα σχολεία – Αυτό είναι το νέο σύστημα! - OlaDeka

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τις απουσίες στα σχολεία – Αυτό είναι το νέο σύστημα!

Ηλεκτρονικό απουσιολόγιο στα σχολεία

«Ηλεκτρονικό» απουσιολόγιο θα ειδοποιεί αυτόματα τους γονείς για τις απουσίες των παιδιών τους. Καθώς η διαδικασία που ακολουθείται σήμερα στα δημόσια σχολεία της χώρας είναι χρονοβόρα και απορροφά πολλές ώρες από το εκπαιδευτικό προσωπικό, τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών μελετούν τη λύση ενός αυτοποιημένου συστήματος που θα καταγράφει ηλεκτρονικά τις απουσίες των μαθητών, θα υπολογίζει τις υπερβάσεις ορίων και θα παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των γονέων, οποιαδήποτε στιγμή και όσο συχνά επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με την εκπαιδευτική μονάδα.

Για το θέμα, προϊδέασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού χθες με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Είμαστε κοντά σε μια λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών», είπε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι το νέο σύστημα «θα βοηθά αφενός τους γονείς να έχουν μια άμεση πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών τους αφετέρου τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του κυρίως έργου τους που είναι το διδακτικό».

Παράλληλα, από τη νέα σχολική χρονιά (2016-2017), απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής και απόδοσης τίτλων σπουδών στα δημόσια σχολεία της χώρας με την κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών, όπως γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης.

Πρόκειται τη διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος του Δημοτολογίου της χώρας με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας «My School» στο οποίο εξετάζεται να ενταχθούν, υποχρεωτικά, από τον Σεπτέμβριο και τα ιδιωτικά σχολεία. Στόχος του μέτρου είναι να εξοικονομηθεί χρόνος και κόστος, αφού κάθε χρόνο απαιτείται η έκδοση περί των 350.000 πιστοποιητικών για εγγραφές και μεταβολές στο σχολικό σύστημα που αντιστοιχούν σε χιλιάδες εργατοώρες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria