ΜΠΑΣΚΕΤ : Το Pre game 26ης αγωνιστικής - OlaDeka

ΜΠΑΣΚΕΤ : Το Pre game 26ης αγωνιστικής

Με Ευκαρπία και Ιωνικό Ιωνίας κοντράρονται εκτός έδρας, Α.Σ. Άργους Ορεστικού και Καστοριά

Πέντε «στροφές» απέμειναν για να λήξει το τρέχον πρωτάθλημα και οι δύο ομάδες του νομού μας καλούνται να αγωνιστούν εκτός έδρας με αντιπάλους που ο ένας εκ των δύο, ο Ιωνικός Ιωνίας, έχει ήδ … αποχαιρετίσει την κατηγορία, ενώ ο άλλος, που αφορά το συγκρότημα από την Ευκαρπία, δίνει τον… υπέρ πάντων αγώνα, μπας και αποφύγει τον υποβιβασμό.

Με τον Ιωνικό Ιωνίας Διαβατών, λοιπόν, θα κοντραριστούν οι «γουναράδες», που θέλουν τη νίκη για λόγους πλασαρίσματος στις υψηλές θέσεις του πίνακα της βαθμολογίας ενόψει αγώνων μπαράζ, ενώ οι «λύκοι» έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο, καθότι θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που παίζει ένα από τα τελευταία της… χαρτιά για την παραμονή της.

 

Ο τίτλος και η άνοδος στην Α2 έχουν κριθεί προ πολλού στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Αμφότεροι οι στόχοι μπορούν πάντως να επιτευχθούν και μαθηματικά μετά το πέρας της 26ης αγωνιστικής, εφόσον ο Αίολος Αστακού περάσει νικηφόρα και από το Αλκαζάρ. Εκεί θα τον περιμένει η ΑΕΛ, το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα βρει μέχρι τέλους η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού, στο δρόμο προς τον πρωτοφανή στόχο (σε επίπεδο Β΄ Εθνικής) να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα.

Ο Αίολος έχει απολογισμό 23 νίκες σε ισάριθμους αγώνες έπειτα από 25 αγωνιστικές και με άλλη μία θα κατακτήσει μαθηματικά τόσο την άνοδο, όσο και το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Παράλληλα θα βρεθεί πάρα πολύ κοντά και στην κατάρριψη του καλύτερου ρεκόρ που έχει σημειωθεί στην ιστορία της κατηγορίας, το οποίο κρατάει από τη σεζόν 2011-12 ο Αίολος Τρικάλων με 28-2. Όπως γίνεται κατανοητό, καμία ομάδα στην 30ετή ιστορία της Β΄ Εθνικής δεν έχει τελειώσει ένα πρωτάθλημα αήττητη. Ούτε καν με μόνο μία ήττα…

Η μάχη για την τρίτη θέση

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στον Βορρά επικεντρώνεται στη μάχη για την τρίτη θέση, την οποία διεκδικούν ο ΓΣ Λάρισας, ο Ερμής και η Καστοριά, με την ομάδα του Λαγκαδά να είναι η μόνη που αγωνίζεται στο γήπεδο της αυτή την Κυριακή, κόντρα στον Πιερικό Αρχέλαο. Όσον αφορά τους άλλους δύο διεκδικητές, ο ΓΣ Λάρισας φιλοξενείται στην Αρναία από τον Πολύγυρο (που χρειάζεται άλλη μία νίκη για να σωθεί μαθηματικά), ενώ η Καστοριά θα πάει στα Διαβατά με στόχο να σημειώσει την τέταρτη σερί νίκη της με αντίπαλο τον ήδη (μαθηματικά) υποβιβασμένο Ιωνικό Ιωνίας.

Μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες παραμονής που διατηρεί η Ευκαρπία, η οποία υποδέχεται το Αργος Ορεστικό, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση τέταρτης σερί ήττας (ή νίκης του Πολύγυρου) θα πάρει οριστικά το δρόμο για τη Γ΄ Εθνική. Τον ίδιο συνδυασμό χρειάζεται και η ΕΑΚ (νίκη επί του Αγρινίου και ήττα του Πολύγυρου) για να παραμείνει “ζωντανή” για άλλη μία Κυριακή… Τέλος, ενδιαφέρων ματς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη μεταξύ δύο ομάδων που έχουν αναρριχηθεί αθόρυβα στο βαθμολογικό πίνακα, το Ανατόλια (τέσσερις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες) και το Στρατώνι (πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο

Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λ.-Πιερικός Αρχέλαος Τσιαπλής-Παπανικολάου
ΕΑΚ Λάρισας 17.00 ΑΕΛ-Αίολος Αστακού Τζίμα-Τζιοπάνος Ν.
ΔΑΚ Καλαμαριάς 16.00 ΕΑΚ Θεσσαλονίκης-Αγρίνιο Ντούρας-Ρούκας
Ευκαρπίας 17.00 Ευκαρπία-Άργος Ορεστικό Ελευθεριάδης-Ταρενίδης Κ.
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Στρατώνι Γερακίνης-Καρακώστας
Αρναίας 17.00 Πολύγυρος-ΓΣ Λάρισας Κοϊτζόγλου-Φουτζηλας
Ιωνίας Διαβατών 17.00 Ιωνικός Ιων.-Καστοριά Παπαγερίδης-Δημάδης
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria