Επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στη Χρυσή - OlaDeka

Επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στη Χρυσή

Ελένη  Ψωμαδάκη

Ζητούνται επενδυτές για την επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στη Χρυσή

Επενδυτές αναζητά ο  Δήμος Νεστορίου  προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το  εργοστάσιο  εμφιάλωσης νερού στη Χρυσή,  το οποίο παραμένει κλειστό  εδώ και πολλά  χρόνια.

Το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ξεκίνησε πανηγυρικά τη λειτουργία του αρχές της δεκαετίας  του ’80. Τη διαχείριση  είχε αναλάβει ιδιώτης ο οποίος κατάγονταν από την Κέρκυρα. Το λειτούργησε για  μια τετραετία.

Άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες στη συνέχεια. Τα τελευταία  χρόνια παραμένει κλειστό.

«Ως Κοινότητα Αρρένων, θέλαμε να ξεκινήσουμε και πάλι την ιδέα αυτή. Ή να ενεργοποιήσουμε το  εργοστάσιο  εμφιάλωσης ή να  το λειτουργήσουμε με άλλον τρόπο. Το 2008 που ήμουν πρόεδρος, είχε εκδηλώσει  ενδιαφέρον μια εταιρεία, κατέθεσε την αίτησή της, συζητήθηκε  στο Κοινοτικό Συμβούλιο και ομόφωνα εμείς τότε  είχαμε αποφασίσει να παραχωρήσουμε τμήμα των πηγών του Κεφαλοβρύσου που είναι δίπλα στο Πευκόφυτο, έτσι ώστε να λειτουργήσει ένα τέτοιο εργοστάσιο στην περιοχή μας. Η απόφαση μας αυτή είχε προχωρήσει αρκετά, είχαμε καθορίσει και όρους, είχε  περάσει ομόφωνα πλην όμως, την είχε προσβάλλει κάποιος συνδημότης μας ο οποίος προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να διατηρήσει την κατοχή των νερών των πηγών Κεφαλοβρύσου επειδή ήθελε την εποχή να δημιουργήσει και  εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού και παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας  όπως επίσης και να λειτουργεί το παλιό ιχθυοτροφείο στο Πευκόφυτο. Τότε είχε φτάσει και στο ΣΤΕ. Από το 2008 είχε προσβάλει την απόφαση και δεν εκδικαζόταν η υπόθεση. Η  υπόθεση   εκδικάστηκε  πριν από μερικούς μήνες και πληροφορηθήκαμε  ότι πλέον αυτός ο οποίος είχε προσβάλλει την  απόφασή μας  αποχώρησε οπότε τα νερά μένουν στη δικαιοδοσία του  Δήμου Νεστορίου», δήλωσε ο  δημοτικός  σύμβουλος Νεστορίου Δημήτρης Μπαμπούλης, ο οποίος είχε  διατελέσει  εκείνο το  διάστημα  πρόεδρος της τότε  Κοινότητας  Αρρένων.

MPAMPOULIS-1-copy

Ο κ. Μπαμπούλης  επισήμανε ότι  επιθυμία της δημοτικής αρχής Νεστορίου είναι να  βρεθεί νέος επενδυτής.

«Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχω με τον Δήμαρχο Νεστορίου έχω μιλήσει γι΄ αυτό. Θέλουμε να προσελκύσουμε  επενδυτές είτε εκείνους που  επί των ημερών μου είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, είτε καινούργιους  έτσι  ώστε να γίνει μια ενεργή μονάδα στην περιοχή μας  και να δώσει ζωντάνια στον τόπο μας και προπάντων δουλειά.

Είναι κρίμα να είμαστε μέσα στα νερά, μέσα στον Γράμμο και να μην υπάρχει   ένα τέτοιο εργοστάσιο εφόσον καμαρώνουμε ότι  έχουμε τα καλύτερα νερά.

Είναι πάγιο αίτημα  όλων μας τα νερά του Γράμμου να αξιοποιηθούν. Είναι η λαχτάρα μας να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο  δυνατό τρόπο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, συγκεντρώνει, όπως ανέφερε ο κ. Μπαμπούλης, τα απαιτούμενα στοιχεία και  όταν ολοκληρωθούν θα φέρει  σύντομα το θέμα στο  Δημοτικό  Συμβούλιο.

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria